Marianum pripravuje projekt rekonštrukcie cintorína v Lamači
11 | 11 | 2019 I TASR

Príprava projektu sanácie a rozšírenia cintorína v bratislavskom Lamači pokračuje. "V súčasnosti máme podpísanú zmluvu s vysúťaženým dodávateľom na projektovú štúdiu vrátane riešenia náročnej statiky havarijného stavu oporného múru cintorína," informoval TASR riaditeľ organizácie Marianum - Pohrebníctvo mesta Bratislavy Boris Šramko.


Po prvom pracovnom stretnutí, ktoré sa uskutočnilo minulý týždeň, je ďalšie naplánované na utorok 12. novembra o 13.00 h. "Stretneme sa na lamačskom cintoríne, aby sme si priamo na mieste detailne prešli aktuálnu situáciu,“ potvrdil Šramko.

Na začiatku augusta podpísal vtedajší riaditeľ organizácie Marianum Radoslav Vavruš memorandum o spolupráci s mestskou časťou Bratislava-Lamač. Dokument sa týka projektu modernizácie lamačského cintorína. Zámerom je nielen zvýšenie nedostatočných kapacít cintorína, ale aj sanácia oporného múru v blízkosti komunikácie, taktiež odvoz a likvidáciu odpadu z pietneho miesta a problematické dopravné napojenie z Hodonínskej ulice.

Šramko sa stal novým riaditeľom organizácie, spravujúcej mestské cintoríny v Bratislave, v rámci jesenných výberových konaní na šéfov a ďalších členov mestských firiem. Bratislavskí poslanci mu 24. októbra schválili mandát na jeden rok, predĺženie je podmienené splnením krátkodobých cieľov.