Adeli centrum chce pomôcť stovke chorých klientov sociálnych zariadení
09 | 11 | 2019 I TASR

Osamelým dospelým či deťom bez rodinného zázemia, ktorí trpia závažnými neurologickými ochoreniami, chce pomôcť Nadácia Adeli. Prostredníctvom získaných finančných príspevkov v zbierke Pohni srdcom plánuje sprostredkovať rehabilitačný pobyt v piešťanskom Adeli Medical Centre stovke klientov. Podľa výkonnej riaditeľky nadácie Hany Mlkvej vo vlaňajšom premiérovom ročníku poskytli takýto pobyt 15 pacientom.


"Podávame pomocnú ruku tým chorým a zabudnutým, ktorým v ťažkej životnej situácii chýba rodina, o ktorú sa môžu oprieť. Často trpia nehybnosťou, ochrnutím jednej strany tela, problematickým príjmom potravy i stratou reči. Ich odkázanosť na každodennú pomoc druhých je ťažkým životným údelom, ktorý im chceme uľahčiť," uviedla Mlkvá pre TASR.

Adeli centrum pracuje s intenzívnou individuálnou terapiou a starostlivosťou, jedinečným ho robí používanie špeciálnych prístrojov a postupov, ktoré vychádzajú z kozmického lekárstva. Na každého klienta potrebuje nadácia zozbierať 1000 eur, preto sa okrem kampane pre individuálnych darcov obracia aj na firmy a časť hradí z vlastných zdrojov.

"Chceme pomôcť deťom v náhradnej starostlivosti či dospelým zo zariadení sociálnych služieb, ktorým by rehabilitácia mohla skvalitniť život a ktorí by si ju jednoducho nemohli sami dovoliť," doplnila Mlkvá.