"Postavím sa čelom k návrhu na odvolanie z postu predsedu výboru", vyhlásil Kollár
07 | 11 | 2019 I TASR

Predseda opozičného hnutia Sme rodina Boris Kollár sa postaví čelom k návrhu na odvolanie z postu predsedu parlamentného výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Povedal to vo štvrtok na tlačovej konferencii.


„Postavím sa k tomu čelom. Ja nemám čo skrývať. Ja som nebol v politike, keď som bil bandu s Marianom K. Ja som si s ním 2000 SMS nepísal,“ reagoval na otázku, ako sa postaví ku Glváčovmu návrhu na jeho odvolanie z postu predsedu výboru.

Glváč vo svojom stanovisku k odstúpeniu avizoval, že spolu s kolegami pripravia návrh na odvolanie Kollára z funkcie predsedu výboru a dúfa, že to opozícia podporí. "Bol to práve on, kto ma s Marianom K. zoznámil, on riešil s Marianom K. biznis na Donovaloch, chodievali spolu na plesy a na koncerty. Alebo tieto kontakty sú slušné, v poriadku a neprekážajú im? Ja osobne nepoznám v politike osobu, ktorá by mala intenzívnejšie kontakty s Marianom K. ako on,“ skonštatoval.

To, že mal Glváča s Marianom K. zoznámiť, považuje Kollár za „absolútny blud“.

Glváč vo štvrtok oznámil, že končí vo funkcii podpredsedu parlamentu. Tvrdí, že tak urobil preto, lebo mu záleží na tom, aby strana Smer-SD v budúcoročných voľbách zvíťazila. Glváč mal v parlamente koncom októbra čeliť odvolávaniu pre jeho údajnú komunikáciu s Marianom K., ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Poslancom sa však nepodarilo schváliť program mimoriadnej schôdze. Následne verejnosť informoval, že svoje rozhodnutie čoskoro oznámi.

Glváč taktiež vyzval podpredsedu NR SR Bélu Bugára (Most-Híd) na odstúpenie pre jeho stretnutie s Marianom K. po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

Komunikáciu medzi Glváčom a Marianom K. cez aplikáciu Viber zverejnil líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Podľa neho z nej vyplýva, že mal Glváč vedieť o viacerých kauzách, napríklad aj o tom, že si Marian K. nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Matovič tvrdí, že Glváč klamal o tom, že sa s podnikateľom od roku 2012 nestretol.

Glváč tvrdenia odmietal, podal pre ne aj trestné oznámenie. Tvrdil, že líder OĽaNO pácha trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu. Trval na tom, že sa s Marianom K. nestretol od roku 2012. Rovnako poprel tvrdenia vyplývajúce z jeho údajnej komunikácie s Marianom K., zverejnenej Denníkom N, o tom, že si s ním mal dohadovať biznis. Články o Threeme považuje za cielenú diskreditáciu jeho osoby a strany Smer-SD. Už zverejnená komunikácia podľa neho nesedí so skutočnosťou.