Americké stíhacie lietadlo "nechtiac" zhodilo výcvikovú bombu na japonskú dedinu
07 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Americké jednomotorové stíhacie lietadlo F-16 "nechtiac" vypustilo svoju výcvikovú bombu na zlom mieste pri misií v Japonsku.


Americká armáda potvrdila, že po odlete z leteckej základne Misawa v stredu večer stíhacie lietadlo F-16 prišlo o výcvikovú bombu nad dedinou v prefektúre Aomori.



"Stíhacie lietadlo F-16 počas výcviku v Misawe v stredu neskoro večer vypustilo zariadenie vzdialené 5 kilometrov od základne Draughon," napísal na Twitter zväz amerických síl v Japonsku (USFJ). „Príčina nehody je stále predmetom vyšetrovania a USFJ dnes ráno informovala [japonskú vládu] v súlade so všetkými dohodami.“

USFJ v ďalšom príspevku poznamenalo, že „nikto nebol zranení alebo poškodení“, a dodalo, že incident „zdôrazňuje význam tohto výcviku pri zaistení bezpečných operácií“.



Aj napriek skutočnosti, že Spojené štáty neboli vo vojne s Japonskom po viac ako pol storočia, Washington stále drží vojenský arzenál v tejto krajine kvôli "strategickým účelom", pričom efektívne využíva malý ostrovný štát ako leteckú základňu. Americká prítomnosť vznikla so súhlasom Japonska v roku 1957 a teraz pozostáva z približne 54 000 vojakov.

Rusi a Egypťania uskutočnili unikátne vojenské cvičenie, pričom ich ciele boli americké a britské bezpilotné lietadlá (VIDEO)
Egyptskí vojaci spolu s ruskými jednotkami sa zúčastnili na spoločnom vojenskom cvičení, počas ktorého sa striedali pri používaní egyptských obranných systémov, ktoré samozrejme pochádzajú z Ruska. Každý cvičný cieľ bol zostrelený na prvý... Čítať ďalej
07 | 11 | 2019 | Marek Molnár