Chlapec našiel v Prievidzi tašku s drogami, polícia po páchateľovi pátra
05 | 11 | 2019 I TASR

Maloletý chlapec našiel koncom októbra v blízkosti autobusovej zastávky a základnej školy na sídlisku Píly v Prievidzi tašku s drogami. Po páchateľovi, ktorý u seba prechovával pravdepodobne do 22. októbra popoludní omamné látky, polícia pátra. TASR o tom v utorok informovala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.


"V taštičke, ktorú žiak našiel voľne pohodenú na zemi, sa nachádzali injekčné striekačky s obsahom neznámej kryštalickej látky. Okrem striekačiek bolo v taštičke aj žlté plastové vajíčko s obsahom siedmich kusov papierových skladačiek naplnených zelenou sušinou," uviedla Antalová.

O svojom náleze podľa nej chlapec informoval ihneď učiteľa, ktorý okamžite kontaktoval políciu. "Nájdené predmety boli zaistené a zaslané na expertízne skúmanie s podozrením na prítomnosť látky metamfetamín, ktorá je zaradená do druhej skupiny psychotropných látok a cannabis. Po páchateľovi pátrame," doplnila.

Polícia v tejto súvislosti vyzýva občanov, ktorí majú informácie o skutku, aby ju kontaktovali na telefónnom čísle 158, prípadne prostredníctvom súkromnej správy na jej profile na sociálnej sieti.