Ruský kanibal jedol okrem ľudí aj psov a mačky. Lekári ho aj napriek tomu uznali za duševne zdravého
03 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Ruská polícia tento týždeň obvinila muža z kanibalizmu. Päťdesiatjedenročný obyvateľ mesta Archangeľsk na severe Ruska sa so svojimi tromi obeťami na základe vyhlásenia polície najprv spriatelil, potom ich opil a nakoniec ich zabil nožom. Následne telá zjedol, zvyšky tiel spolu s pozostatkami psov, mačiek a ďalších menších zvierat uložil do vriec a zahodil do jazera a rieky v blízkosti mesta.


Polícia obvinila muža z kanibalizmu po tom, čo vo vode našla pozostatky troch čiastočne zjedených ľudských tiel. "Okrem kanibalizmu obvinený pravidelne zabíjal a jedol mačky, psy a ďalšie malé zvieratá. Zvyšky zvieracích kostí boli nájdené vo vreciach spolu s tými ľudskými," stojí vo vyhlásení Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie.

K vraždám podľa vyšetrovateľov došlo v rokoch 2016 až 2017. O jednej z obetí si príbuzní mysleli, že odišla z práce a hľadá novú. Kanibal sa totiž presťahoval do bytu obete a jej rodičom povedal, že syn súhlasil s tým, aby sa postaral o jeho byt, kým nenájde prácu v novom meste. To podľa vyšetrovateľov poukazuje na "zvláštnu drzosť, bezohľadnosť a vyrovnanosť obvineného". Ďalšie dve obete nemali príbuzných, takže nikomu nechýbali a dlhú dobu nedošlo k oznámeniu ich zmiznutia.

Potrebné dôkazy proti obvinenému sa vyšetrovateľom podarilo nazhromaždiť až teraz. Na počudovanie je to, že na základe lekárskeho vyšetrenia bol muž uznaný za duševne zdravého.

Zrejme najznámejším kanibalom pôsobiacim na území Ruska bol Andrej Čikatilo. Ten mal na svedomí oficiálne 53 ľudských životov, najmä žien a detí. V roku 1994 bol vo väznici popravený na základe súdneho rozhodnutia.

Mŕtva žena ležala 15 rokov vo vani a nikto si nič nevšimol
03 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič