Verejné obstarávanie na projekt nemocnice na Rázsochách stále nie je ukončené
02 | 11 | 2019 I TASR

Proces verejného obstarávania na vypracovanie projektovej dokumentácie potrebnej na výstavbu novej Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) na Rázsochách ešte stále nie je ukončený. Pre TASR to uviedlo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.


"Odhadovaný čas, ktorý bude potrebný na dokončenie verejného obstarania, je minimálne štyri mesiace. Po ukončení procesu verejného obstarávania bude výsledok verejne dostupný," informoval rezort. Dodal, že práce na stavenisku novej UNB pokračujú podľa harmonogramu a v zmysle zmluvných podmienok.

MZ SR vyhlásilo verejné obstarávanie na komplexnú prípravu projektu nemocnice na Rázsochách na konci mája. Predpokladaná hodnota zákazky je 17,5 milióna eur. Tá obsahuje vypracovanie projektovej dokumentácie vrátane inžinierskej činnosti a poradenstva pri príprave realizácie stavby, autorský dohľad nad realizáciou stavby a manažment zdravotnej starostlivosti.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) a ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) spustili búracie práce na skelete nemocnice ešte v polovici augusta.

Univerzitná nemocnica má byť podľa rezortu zdravotníctva centrom excelentnosti, poskytovať bude komplexné služby v liečebno-preventívnej starostlivosti. Odhadované náklady na novú nemocnicu sú v koncepcii schválenej vládou SR stanovené na 263 miliónov eur. V sume sú zahrnuté búracie práce či projektová príprava - ako medicinálne plánovanie, architektúra a projekcie.

Najvyšší kontrolný úrad v polovici októbra komentoval, že za túto sumu by bolo možné v rámci Slovenska postaviť šesť nových moderných štátnych nemocníc.