Glváč už dávno nemal byť na poste podpredsedu parlamentu, tvrdí SaS
29 | 10 | 2019 I TASR

Opozičná strana SaS si myslí, že Martin Glváč (Smer-SD) už dávno nemal byť na poste podpredsedu parlamentu a mal stáť pre orgánmi činnými v trestnom konaní. Informovala o tom hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.


SaS poznamenala, že zverejnená údajná komunikácia medzi Glváčom a Marianom K., obžalovaným z vraždy novinára Jána Kuciaka, potvrdzuje, že podpredseda parlamentu vynášal informácie zo spisov a vybavoval pre Mariana K. stretnutia s ľuďmi vo vedení štátnych úradov. "Navyše, obaja spoločne manipulovali výberové konania a Glváč tiež vedome klamal o ich poslednom stretnutí," povedal predseda SaS Richard Sulík.

Mimoriadna schôdza parlamentu na odvolanie podpredsedu parlamentu Martina Glváča bude v utorok o 15.00 h. Pred schôdzou by malo byť ešte rokovanie Koaličnej rady.

Opozícia v piatok (25. 10.) odovzdala podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce odvolať Glváča z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Dôvodom je jeho údajná komunikácia s Marianom K., ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.