Britská polícia obvinila vodiča kamiónu v prípade nálezu 39 tiel
26 | 10 | 2019 I TASR

Britská polícia obvinila v sobotu vodiča kamiónu v prípade nálezu 39 tiel v návese jeho kamióna v priemyselnom parku v anglickom grófstve Essex. Informovala o tom agentúra AP.


Maurice Robinson (25) zo severoírskeho grófstva Armagh je obvinený zo zabitia v 39 prípadoch. V pondelok sa postaví pred súd v meste Chelmsford v grófstve Essex. Je prvým zo zatknutých, ktorého obvinili v jednom z najväčších prípadov pašovania ľudí v Spojenom kráľovstve s tragickým koncom.

Celkovo polícia zatkla v tomto prípade päť ľudí. Ešte v stredu zatkla na mieste činu v meste Grays vodiča kamióna Robinsona. V piatok zatkli 38-ročného muža a 38-ročnú ženu. Obaja pochádzajú z mesta Warrington v grófstve Cheshire. Britská polícia následne zadržala na londýnskom letisku Stansted štvrtú podozrivú osobu. Írska polícia v sobotu oznámila, že v prístave v metropole Dublin zatkla muža zo Severného Írska vo veku okolo 20 rokov.

Políciu a záchrannú službu privolali do priemyselného parku Waterglade v meste Grays v stredu približne o 01.40 h miestneho času (02.40 h SELČ). Všetkých 39 osôb vyhlásili na mieste za mŕtve.

Polícia v Essexe najprv vyhlásila, že všetky obete sú čínski občania. V piatok však britské médií priniesli informáciu, že prinajmenšom tri obete — dve ženy a jeden muž — by mohli pochádzať z Vietnamu.