Pri prístupe na internet pomocou prehliadača Tor je miesto a totožnosť osoby ukrytá pomocou niekoľkých vrstiev šifrovania. Prehliadač má prístup k bežným webovým stránkam anonymnejšie ako iné prehliadače. Navyše má aj prístup k skrytým webovým stránkam, ktoré majú príponu .onion. Nekótované stránky, ktoré tvoria temný web, sa však zvyčajne spájajú najmä s nezákonnou činnosťou. Tor ale používajú aj rôzni aktivisti, novinári ale aj bežní ľudia, ktorí chcú obísť vládnu cenzúru.

Nebojsa Malic: Západní novinári, ktorí podporovali islamistických „umiernených rebelov“, si náhle uvedomili, že sú teroristi, keď spustili „genocídu“ Kurdov
Sledovať západných novinárov, ako reagujú na tureckú inváziu v Sýrií, aj napriek skutočnosti, že boli kedysi na strane „miernych povstalcov“, je pre mňa absolútne šokujúci jav. Pretože sa teraz dostali do slepej uličky, keďže ich musia zrazu... Čítať ďalej
17 | 10 | 2019 | Preklad: Marek Molnár


Pre prístup k alternatívnej verzii stránky BBC News však potrebujete prehliadač Tor. Táto adresa nebude fungovať v bežnom prehliadači, ale používateľom Tor umožní zobraziť teraz medzinárodné vydanie webovej stránky BBC News, určenú pre "dark web".

BBC tvrdí, že jej obsah dostupný na stránke Tor zahŕňa služby v cudzom jazyku, ako sú arabčina, perzština a ruština. Nezahŕňa však prístup k službe streamovania iPlayer BBC.

NEBEZPEČNÉ: Najnovšiemu počítaču stačí minúta nahrávky aby vás realisticky napodobnil
Stačí jedna minúta záznamu a majú celý váš hlas. Špeciálny počítačový program potom dokáže hovoriť ako vy. Čítať ďalej
24 | 10 | 2019 | Imrich Kovačič


Spravodajská stanica vo svojom oznámení označila konkrétne Čínu, Irán a Vietnam za krajiny, v ktorých je blokovaný obsah BBC News. Podľa nich ide o poskytovanie prístupu k svojmu obsahu aj tam, kde bol tento prístup obmedzený. „Tento krok je v súlade s misiou BBC World Service, poskytovať dôveryhodné správy po celom svete“. uvádza sa v stanovisku.