Jankovská odmieta vysvetliť 100-tisíc EUR, ktoré dostala
25 | 10 | 2019 I Marko Žarič

Monika Jankovská v roku 2018 vlastnila majetok v celkovej výške vyše 300-tisíc eur. Vyplýva tak z majetkového priznania v ktorom sa objavil aj dar v obzvlášť podozrivej výške. Jeho pôvod však odmietla vysvetliť. Správu priniesol portál Aktuality.sk


Tento fakt vyplýva z majetkového priznania ktoré Jankovská podávala v danom roku. V tomto období mala prerušený vykon svojej sudcovskej funkcie z dôvodu jej vtedajšieho postu štátnej tajomníčky. Majetkové priznanie si však podala ako sudkyňa.

Vzhľadom na vážnosť tejto funkcie sú však majetkové priznania dostupné pre verejnosť a viac podrobnejšie ako pri iných verejných funkciách. Z jej majetkového priznania z roku 2018 teda vyplývajú informácie o úsporach a dedičstve a tak isto sumu ktorú Jankovská získala z predaja dlhopisov. Pozornosť však najviac púta dar v hodnote 100-tisíc eur. Štedrého darcu však odmietla prezradiť.

Jankovská odmieta kontakty s Mariánom Kočnerom. Ten dnes čelí obvineniu z vraždy a je podozrivý aj z rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti.

Jankovská zhrabla viac ako 30.000 EUR na odstupnom a odmenách
23 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


Disciplinárny senát dočasne pozastavil výkon funkcie Moniky Jankovskej až do odvolania. O jej výkone rozhodne senát, vyplýva zo správy súdnej rady.

Voči výkonu svojej funkcie sa však Jankovská predtým jasne vyjadrila a problém nevidí. Podľa jej vlastných slov je absolútne bezpredmetné, či sa jej prítomnosťou zlepší alebo zhorší dôveryhodnosť justície.
(Zdroj: Tlačová beseda / TA3)

Záhadou tak isto ostáva aj z akých prostriedkov bola financovaná kúpa takmer polmilionového bytu pod hradom v ktorom býva a ktorý je písaný na jej synov. Uniknutá komunikácia z Kočnerovej Threemy naznačuje že práve financovanie tejto nehnuteľnosti je predmetom vzájomného rozhovoru. Kočner mal údajne napísať "Ty si kúpiš byt a ja platím ostatné"

Jankovská si užíva luxus za pol milióna
V novostavbe pod Hradom vlastnia od mája Jankovskej synovia luxusný byt. Býva v ňom bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti, ktorá mala pomáhať Kočnerovi vybavovať kauzu zmenky TV Markíza. Túto správu priniesol portál... Čítať ďalej
17 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


Jankovská sa však na predmetné otázky nevyjadrila a ani k údajnej komunikácií s Mariánom Kočnerom neuviedla odpoveď.