Ruská vojenská polícia dorazila do Manbidžu a Kobani po dohode o sýrsko-tureckej hranici (VIDEO)
24 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Spravodajská agentúra RT zachytila ​​príchod ruskej armády do sýrskeho pohraničného mesta Kobani. Ďalšia jednotka bola natočená ako prichádza do Manbidžu, kľúčového mesta vzdialeného asi 30 km od hranice s Tureckom v provincii Halab.


Zábery ukazujú vojenské policajné vozidlá s ruskými vlajkami, ako v stredu hliadkovali po uliciach Manbidžu po dohode, ktorá bola dosiahnutá v utorok medzi Ankarou a Moskvou. Ruské sily prvýkrát prišli do Manbidžu v polovici októbra spolu so sýrskou armádou, aby zaistili bezpečnosť obyvateľstva po opustení oblasti americkými jednotkami.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=MXQF8Tv3UOs

Medzitým ďalšie video zachytilo príchod ruskej vojenskej polície do pohraničného mesta Kobani. Ukázalo sa tiež, že ruskí dôstojníci pri príchode komunikovali so svojimi sýrskymi partnermi.



Vyslanie vojakov je súčasťou dohody medzi tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorí sa v utorok stretli v Soči.

Ruptly


Podľa dohody je ruská vojenská polícia a sýrska pohraničná stráž pridelená na uľahčenie stiahnutia síl YPG, ktorí sú vzdialení približne 30 kilometrov od hranice, pričom to majú stihnúť do 150 hodín.

Turecko končí s ofenzívou v Sýrii. USA stiahli Kurdov z pohraničia
23 | 10 | 2019 | Imrich Kovačič / TASR