SMK odmietla spoluprácu s Mostom-Híd
23 | 10 | 2019 I TASR
Mimoparlamentná SMK odmietla návrh na spoluprácu s parlamentným Mostom-Híd, ktorý vyrokovali stranícke delegácie. TASR to potvrdila hovorkyňa Mosta-Híd Klára Magdeme.

Podľa vyrokovaného návrhu mali strany spoločne kandidovať aj s MKDA na jednej kandidačnej listine. MKDA mala vytvoriť volebnú stranu s názvom Strana regiónov Most MK. Predsedovia strán nemali byť na čele kandidátky. Predsedníctvo SMK túto dohodu napokon odmietlo. Rokovania maďarských strán by však mali pokračovať.

"SMK by mala byť opatrná, aby Bugár nezradil jej voličov", tvrdí Matovič
Dohoda SMK s Mostom-Híd o spoločnom postupe do parlamentných volieb môže byť kľúčová, SMK by však mala byť opatrná, aby predseda Mosta-Híd Béla Bugár nezradil jej voličov. Povedal to líder hnutia OĽaNO Igor Matovič na piatkovej tlačovej konferencii... Čítať ďalej
18 | 10 | 2019 | TASR


"SMK odmietnutím tohto návrhu zahodila historickú príležitosť. Trojica strán ponúkla najúčinnejší spôsob vytvorenia jednoty pre menšiny," uviedla Magdeme.

Maďarské aj ďalšie menšinové strany rokovali o prípadnej predvolebnej spolupráci už počas leta. Spomínali sa viaceré možné spolupráce, napokon sa dohodli tieto tri strany. Rokovali aj ďalšie dva subjekty Maďarské Fórum a vznikajúce hnutie Spolupatričnosť.