ŠOKUJÚCE: Lipšic tvrdí, že okrem Gorily je tu ďalšia nahrávka
21 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

Daniel Lipšic tvrdí, že okrem náhravok Gorila je tu aj ďalšia nahrávka, ktorú by mali počuť všetci. Nahrávka je z rokovania vlády v roku 2012, kedy bola zverejnená Gorila. Podľa Daniela Lipšica by mala byť zverejnená, aby každý vedel, čo sa vtedy udialo.


Nahrávka obvineného podnikateľa Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku je podľa šéfa tímu Gorila Lukáša Kyselicu pre políciu užitočná. Povedal to v diskusnej relácii TV Markíza Na telo. „Určite nahrávka Gorily, aj táto, je použiteľná v trestnom konaní,“ uviedol.

Do redakcií poslali nahrávku Gorily, má takmer 39 hodín
16 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


Súhlasil s ním aj druhý hosť relácie, právny zástupca Kuciakovcov Daniel Lipšic."Dnes je pomerne rozsiahla judikatúra už aj nášho Najvyššieho súdu SR, ktorá tvrdí, že aj keď bolo porušené právo na súkromie, dôkaz sám o sebe je použiteľný. Môj názor je, že zvuková nahrávka Gorily je použiteľná ako dôkaz v trestnom konaní," povedal Lipšic. Poznamenal, že si nevie predstaviť, že by to polícia nevyšetrila a neposunula na súd. Podľa jeho slov je nájdenie nahrávky kľúčovým zlomom pri vyšetrovaní.

Pri téme zvukových nahrávok rozhovorov Daniel Lipšic uviedol, že verejnosť by si mala vypočuť nahrávku z rokovania vlády z roku 2012, kedy bola po zverejnení Gorily odvolávaná Anna Bubeníková. “Je jedna zvuková nahrávka, úplne legálna, z rokovania vlády, keď sa odvolávala Anna Bubeníková z postu šéfky FNM. Ja by som sa veľmi prihováral, aby nahrávka bola zverejnená, aby každý vedel, ako ktorý minister vystupoval v tak závažnom podozrení.”