Prezidentka o Gorile: Čaputová chápe frustráciu ľudí, ale polícia aj prokuratúra má jej dôveru.
18 | 10 | 2019 I Magda Danková
"Každý, kto sa zaujíma o verejné dianie, tušil, že v našom štáte máme problém s korupciou, vymožiteľnosťou práva a zneužívaním moci. Ale konkrétne kontúry tohto správania, arogancia aktérov komunikácie a ich cynizmus, prekvapil určite nielen mňa." Myslí si prezidentka Zuzana Čaputová.

"Kauza Gorila sa vyšetruje 7 rokov, vďaka čomu už zrejme došlo k premlčaniu väčšiny skutkov. Aktéri tejto kauzy ďalej pôsobia vo svojich profesiách. Komunikácia podnikateľa so sudkyňou, z ktorej vyplýva podozrenie na rozsiahlu korupciu v justícii. Táto kauza je zatiaľ bez viditeľného posunu vo vyšetrovaní,

Protesty Za slušné Slovensko pokračujú, dôvodom je kauza Gorila
Iniciatíva Za slušné Slovensko v reakcii na údajnú nahrávku z kauzy Gorila zvolala v piatok protesty vo viacerých slovenských i svetových mestách. Čítať ďalej
18 | 10 | 2019 | TASR


sudkyne a prokurátor stále vykonávajú svoje funkcie. Komunikácia o korupčnom správaní medzi obvineným podnikateľom a bývalým generálnym prokurátorom – táto vec je po niekoľkých mesiacoch bez vznesenia obvinenia. Prokurátor je pritom stále prokurátorom.


Sme zavalení informáciami o zneužívaní moci a len málo počujeme informácie o tom, že sa tieto skutky darí vyšetriť a stíhať. Táto informačná asymetria vám, vážení občania, môže spôsobovať frustráciu." Uviedla dnes pred novinármi prezidentka republiky.

"Inštitúcie si zaslúžia dôveru. Nie však bezhraničnú", vyhlásila Čaputová
Štátne inštitúcie si zaslúžia dôveru, nie však bezhraničnú. Uviedla to na dnešnom tlačovom brífingu prezidentka Zuzana Čaputová. Prezidentka sa v uplynulých dňoch stretla s ministerkou vnútra Denisou Sakovou, šéfom polície Milanom Lučanským a... Čítať ďalej
18 | 10 | 2019 | TASR


"Zo svojej pozície mám možnosť pýtať sa zodpovedných činiteľov na skutočnosti, ktoré považujem za sporné a z ich informácií si urobiť názor. Verejnosť ale takúto možnosť nemá, hoci na informácie, z ktorých môže odvodiť svoju dôveru vo vyšetrovanie závažných káuz, má rovnaký nárok. Pána policajného prezidenta Milana Lučanského, aj pani námestníčku generálneho prokurátora Vieru Kováčikovú som preto požiadala, aby v rozsahu svojich možností informovali verejnosť o svojich krokoch.

Aby sme my všetci nemuseli žiť s pocitom, že na každý úkon polície a prokuratúry je potrebný najprv verejný a mediálny tlak. Myslím si, že na potrebe lepšej informovanosti verejnosti sme sa všetci štyria zhodli. Predstavitelia polície a prokuratúry, s ktorými som sa včera stretla, nateraz moju dôveru majú." Uvádza hlava štátu.