Na zhromaždení Kotlebovcov zasahovala polícia! Beluský verejne vyhlásil že chce zrušiť DPH.
18 | 10 | 2019 I Marko Źarić
Vo štvrtok 17.októbra sa v Trenčíne konalo zhromaždenie Ľudovej Strany – Naše Slovensko, ktoré rozdelilo verejnosť. Prvý muž mesta Richard Rybníček, sa ako jediný primátor usiloval o zákaz tohto zhromaždenia avšak Krajský súd dal Kotlebovcom zelenú.

Trojčlenný senát vo svojom vyjadrení totiž vyhlásil že ide o legitímnu politickú stranu a jej práva sú garantované ústavou. Primátor po prehratom spore spochybnil svoj mandát a vyzýval poslancov Národnej rady aby mu vzali funkciu.

M. Kotleba: NS potvrdil, že ĽSNS je legitímnou demokratickou stranou
Najvyšší súd (NS) SR potvrdil, že ĽSNS je legitímnou demokratickou stranou. Povedal to predseda strany Marian Kotleba na pondelkovej tlačovej konferencii po ohlásení rozhodnutia súdu. Čítať ďalej
29 | 04 | 2019 | tasr


„Načo mi je taká kompetencia? Vyzývam kompetentných v Národnej rade, aby mi ju zobrali, lebo mi je na dve veci. Nechcem byť len štatista,“ povedal Rybníček pre Aktuality.

Na zhromaždení sa napokon zmobilizovalo vyše tisíc ľudí, vrátene Kotlebových odporcov. Tí si v rámci svôjho protestu pripomínali mená obetí holokaustu ale aj obetí ktoré padli v boji pri oslobodzovaní mesta od nacistov.

V tom istom čase sa na námestí ozývali pesničky Ondreja Ďuricu, ktorý sa objavil aj na kandidátke ĽSNS do europarlamentu. Treba pripomenúť, že spevákova tvorba je značne kontroverná. Mnohí Ďuricu považujú za presvedčeného neonacistu, keďže v minulosti pôsobil v skupine Biely odpor.

Na zhromaždení vystúpili poprední členovia ĽSNS, vrátane bývalého poslanca Milana Mazureka (právoplatne odsúdeného za hanobenie národa). Milan Uhrík ktorý pôsobí aktuálne ako poslanec v európskom parlamente sa vo svojom prejave pre zmenu vyjadril o svojom kolegovi ako o „škaredej žene“ a opisoval tým svoje skúsenosti z Bruselu. Narážal tým na transexuálneho europoslanca Petra De Sutter.

Uhrík ďalej kritizoval podstatu tejto inštitúcie a zdôrazňoval morálny úpadok v novodobej spoločnosti.
Na pódiu si veľkú pozornosť vyslúžil poslanec národnej rady M.Beluský ktorý verejne vyhlásil „Zrušíme najzbytočnejšiu daň, daň z pridanej hodnoty,“ s dodatkom, že tá tvorí len šestinu verejných príjmov do štátneho rozpočtu.

KOTLEBA PAROHÁČOM? Jeho žena sa spája s tajomným Hishamom z Egypta! Rozvod je už na spadnutie
Škandál Mariána Kotlebu pokračuje - budúca exmanželka šéfa ĽSNS Frederika prezradila nové informácie o tom, prečo bola celé 4 mesiace v Egypte! Je v tom nevera? Čítať ďalej
13 | 10 | 2019 | Peter Bachan


Toto tvrdenie si však protirečí so zákonom o štátnom rozpočte, podľa ktorého by sa malo na tento rok vybrať na DPH približne šesť miliárd eur. To predstavuje z celkových príjmov štátu vyše tretinu. M.Beluský však zdôraznil že jeho cieľom v otázke štátnych príjmov je podporovať domácu výrobu potravín.

Taktiež kritizoval vládu za nákup stíhačiek a tiež odmieta aby sa zo štátneho rozpočtu financovala stránka slovensko.sk. Marián Kotleba sa v Trenčíne vrátil k svojej predvolebnej rétorike a už tradične kritizoval európsku úniu. Kotleba sa okrem iného verejne poďakoval Jožovi Rážovi za jeho tvorbu.

Po oficiálnom skončení programu však došlo u odporcov Kotlebu k incidentu, kde musela zasiahnuť polícia. Redaktorku Líviu Garčalovú a jej kamarana musela polícia odviesť od jeho odporcov. Mladá redaktorka sa dostala do konfliktu po tom, ako snažila klásť otázky v rámci svôjho projektu Kulturblog.