Od vily Karla Gotta odpratali sviečky, opodiaľ medzitým vypukol požiar
15 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Prakticky celú noc odpratávali robotníci z verejnoprospešných služieb mesta Prahy sviečky od vily Karla Gotta na pražskej Bertramke. Upratovanie sa odohrávalo za mimoriadnych bezpečnostných opatrení. Desiatky strážnikov a policajtov uzavreli široké okolie.

Okolo pol dvanástej večer nabehlo k vile Karla Gotta v ulici Nad Bertramkou v Prahe 5 veľké množstvo pražských policajtov. Príjazdová cesta k vile bola uzavretá, rovnako tak chodník, ktorý k vile vedie z ulice Na venčeky.

Okolie vily zosnulého speváka strážnici spoločne s policajtmi hermeticky uzavreli, ktokoľvek sa v ulici nachádzal, musel preč. Okolitými ulicami neustále prechádzali policajné autá, vrátane psovodov. Len príjazdovú cestu k vile strážilo deväť strážnikov.

Jiřina Bohdalová: Krásny príhovor na želanie Karla Gotta vás naozaj dojme k slzám! "Milujem ťa, drž mi tam hore miesto"
Vo svätovítskej katedrále prebehla v sobotu zádušná omša za zosnulého speváka Karla Gotta. Príhovor na jeho vlastné želanie predniesla herečka a Gottova dlhodobá priateľka Jiřina Bohdalová. Čítať ďalej
14 | 10 | 2019 | Ján Prokop


Do ulice púšťali strážnici len miestnych obyvateľov. A aj tí sa nemohli pohybovať bez sprievodu. Pred polnocou nabehli k vile aj autá verejnoprospešných služieb mesta Prahy. Zvuky rozbíjajúceho sa skla napovedali, že robotníci začali likvidovať sviečky, ktoré k vile ľudia nanosili.

Hoci ešte v pondelok ráno Technická správa komunikácií (TSK) informovala, že na prianie rodiny zosnulého speváka bola likvidácia pietneho miesta odložená, večer už bolo zahájené upratovanie.

K vile postupne prichádzalo niekoľko smetiarskych a nákladných vozidiel. Z miesta potom pracovníci Pražských služieb odvážali čierne vrecia s odpadom.

V priebehu noci vypukol v rovnakej ulici, v ktorej sa nachádza vila rodiny Gottových, požiar. Horel odpad na oplotenej stavbe, od ktorého vzbĺkol vysoký ihličnatý strom. Strážnici, ktorí pôvodne strážili príjazdovú cestu k vile sa na pozemok dostali a z blízkosti požiaru odniesli dve propanbutanové fľaše a kanister s benzínom.

Požiar potom pomocou jedného vodného prúdu zlikvidovali privolaní hasiči. Prípad po ich odchode zadokumentovali policajti.

LEGENDA SA LÚČI S LEGENDOU: Jágr zostal v katedrále po omši za Gotta úplne sám
Omši za zosnulého Karla Gotta (+80) sa zúčastnil rad známych tvárí, vrátane hokejovej legendy Jaromíra Jágra (47). Na ňom bol už pri príchode do katedrály vidieť obrovský smútok. Bývalý hokejista dokonca zostal posledný sedieť v lavici, aj keď... Čítať ďalej
13 | 10 | 2019 | Marek Molnár


Upratovanie pietneho miesta zabralo robotníkom prakticky celú noc. Aj po uzavretí okolia vily sa v noci našli ľudia, ktorí tam prišli zapáliť spevákovi sviečku. K vile sa už ale nedostali. Prečo okolie vily strážili desiatky strážnikov a policajtov, vrátane psovodov, nie je celkom jasné.