CELÁ NAHRÁVKA Kočner - Trnka + vyjadrenie Penty
15 | 10 | 2019 I René Skalný
Kauza, ktorá odkrýva špinu na najvyšších miestach. Aj tak by sa nala nazvať nahrávka rozhovoru Kočnera s Trnkom. Generálny prokurátor Dobroslav Trnka uložil nahrávku Gorily u seba v trezore. Dostal ju od Mariana Kočnera. Po skončení pôsobenia vo funkcii išiel vydierať Jaroslava Haščáka z Penty. Keď sa to Marian Kočner dozvedel, tak si zavolal Trnku "zavolal na koberec" a vyhrážal sa mu zabitím. Rozhovor si pritom tajne nahrával. Teraz ho v plnom znení zverejnil Denník N.

Polícia len niekoľko hodín po prepuknutí kauzy oznámila, že zbavila mlčanlivosti dôležitého svedka. Podľa všetkého ide práve o Dobroslava Trnku. Pripomíname, že kým nebudú vznesené obvinenia, Trnka je stále prokurátor. Trnku vypočujú budúci týždeň a nahrávku bude polícia expertízne skúmať.

https://soundcloud.com/dennik-n/cela-nahravka-rozhovoru-kocner-trnka?fbclid=IwAR3i_2pgmVK8akmGKDrkxiXgxfvp14aTt1iLJ5J84cyCyeq9Xrg_mHmemD8

Inkriminovaná nahrávka sa podľa zverejnených informácií mala nájsť pri domovej prehliadke Mariana Kočnera. Zvukový záznam mal Kočner vyhotoviť ešte v roku 2014.

Danko chce Kočnerové nahrávky pravdepodobne upratať ako Gorilu
15 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


K situácii sa vyjadrila aj finančná skupina Penta, Jaroslava Haščáka: "Tak, ako pán Haščák už opakovane verejne uviedol, môžeme len zopakovať, že pána Haščáka nikdy nikto žiadnymi nahrávkami nevydieral, ani na neho nebol nikdy v tejto súvislosti vyvíjaný žiadny protiprávny nátlak. Rovnako sa pán Haščák a ani žiadna jemu blízka osoba, či spolupracovník, nikdy nepodieľali na „kupovaní" utajovaných skutočností - nahrávok z tzv. kauzy Gorila," reagoval hovorca Penty Gabriel Tóth.

Pokračoval, že Haščák zásadne odmieta, že by sa niekedy podieľal aj na iných aktivitách, ktoré sú mu pripisované v uvedenom rozhovore medzi dvomi osobami. Zároveň by sme chceli zdôrazniť, že nikto nemôže niesť zodpovednosť za to, ako sa iní ľudia rozprávajú o ňom v komunikácii, ktorej sa nijak osobne nezúčastňoval a ani o nej nemal vedomosť." Pokračuje.

RAJTÁR: Sulík je pod vplyvom človeka z prostredia tajných služieb - indície vedú k Výbohovi a Kočnerovi
06 | 10 | 2019 | René Skalný


"Ak je táto komunikácia pravdivá, je taktiež svedectvom o tom, že Marián Kočner, podobne ako aj iné osoby (napríklad bývalý príslušník SIS Forisch, alebo poslanec za stranu SMER Blaha), rozširoval konšpiračné teórie a v tomto prípade ich mal používať ako formu nátlaku. Vierohodnosť tvrdení Mariána Kočnera v uvedenej nahrávke by mala byť skúmaná obdobne, ako keď mal napríklad podľa inej komunikácie korumpovať prokurátora Šantu a mal mu kupovať biely mercedes.

To, že Denník N si dovoľuje bez akýchkoľvek dôkazov, interpretovať tvrdenia Kočnera v nahrávke ako fakty a skutky a zároveň ich prepájať s trestným činom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, považujeme taktiež za šírenie konšpiračných teórií a za absolútne neprimeranú interpretáciu skutočností, ktoré z tejto nahrávky vyplývajú," dodal hovorca.