MIMORIADNA SPRÁVA: Šéf múzea SNP Stanislav Mičev vstupuje do politiky. Objaví sa pri ňom aj TÁTO známa tvár!
14 | 10 | 2019 I Peter Bachan

Šéf banskobystrického múzea Slovenského národného povstania, Stanislav Mičev je ďalším ambicióznym "nepolitikom", ktorý oznámil vstup do politického ringu. Teraz vstupuje do predvolebného súboja, kde ide zabojovať o dôveru voličov.


Hnutie Solidarita – hnutie pracujúcej chudoby, ktoré zakladajú nespokojní odborári a aktivisti., v ktorom bude pôsobiť, chce Slovákom ponúknuť alternatívu, ktorá podľa neho teraz neexistuje.

KOČNER NA NAHRÁVKE TRNKOVI: "Zabijú ťa - Slávo za Gorilu zaplatil!"
14 | 10 | 2019 | SITA / Denník N / René Skalný


S programom má hnutiu pomáhať občianske združenie Pracujúca chudoba. "Orientácia hnutia bude stredoľavá. Ja sa vždy hlásim k tradícii sociálnej demokracie. Takže je to stredoľavá strana," uviedol pre Topky Mičev.

"Okrem toho však spolupracujeme aj s inými občianskymi združeniami. Minimálne s Inštitútom regionálnej politiky, ktorý vediem, a potom spolupracujeme so živnostníkmi. Od nich budeme preberať niektoré programové zásady," dodal šéf múzea.

O konkrétnych menách však zatiaľ hovoriť nechcel. "Chceme ponúknuť alternatívu, ktorá tu nie je. Chceme pomáhať ľuďom, ktorí sú pracujúci, ale zároveň zarábajú tak málo, že jednoducho majú problém vyžiť z platu. Toto je naša hlavná cieľová skupina – pracujúci, ktorí sú nedostatočne ohodnotení a samozrejme sociálne odkázaní," dodal Mičev.

Ako je už vyššie spomenuté, ako prvé združenie sa v súvislosti s hnutím spomína Pracujúca chudoba, ktorej hlavnou tvárou je Milan Kuruc. Mičev ale vylúčil, že by Kuruc kandidoval ako poslanec Národnej rady.

Haščák sa dištancuje od aktivít spomínaných v rozhovore Mariana K. a D. Trnku
Spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák sa dištancuje od všetkých "domnelých aktivít", s ktorými má byť podľa komunikácie zverejnenej Denníkom N spájaný, a odmieta ich. Vyplýva to z jeho stanoviska. Haščák zároveň písomne kontaktoval... Čítať ďalej
14 | 10 | 2019 | TASR