Matka ako "drogová dílerka": Ukrývala v aute pod svojou dvojročnou dcérou zbrane, a množstvo rôznych drog!
14 | 10 | 2019 I Ján Prokop


Niektoré techniky drogových dílerov a pašerákov sú veľmi pokročilé a pre políciu ťažko odhaliteľné. Tridsaťročná žena na Novom Zélande napríklad viezla drogy v aute pod svojou dvojročnou dcérou.




Policajti z novozélandského mesta Napier objavili minulý týždeň zásielku obsahujúcu okrem metamfetamínu taktiež 100 tabliet LSD, zbraň s muníciou a 2500 novozélandských dolárov v hotovosti. Informoval server stuff.co.nz.





Na zásielke sedela dvojročná dcéra vodičky, u ktorej neskôr pri domovej prehliadke objavili policajti ďalšie stovky tisíc v hotovosti, marihuanu, elektronické váhy a malé vrecúška, v ktorých žena drogy zrejme predávala.





Žena, ktorá sa zrejme spoliehala na to, že policajti by matku s malým dieťaťom len ťažko podozrievali z obchodu s drogami, nemusí byť podľa tamojšieho policajného oddelenia ojedinelým prípadom.


"V snahe ukryť drogy neváhajú pašeráci používať malé deti, a pritom vôbec nemajú obavy o ich bezpečnosť," hovorí Dave de Lange, vedúci oddelenia, ktoré bojuje s organizovaným zločinom.
Proti dotknutej tridsaťročnej žene bolo vznesených niekoľko obvinení vrátane držania a distribúcie drog a čaká na rozhodnutie súdu.