JOŽO "ČISTIČ" RÁŽ? Nový klip Elánu pripomína propagačné videá ISIS, je to už cez čiaru?
14 | 10 | 2019 I Peter Bachan

Jožo Ráž a jeho legendárna hudobná skupina Elán sa najnovšie dostala do povedomia verejnosti novým "hitom", ktorý sa zapíše do análov slovenskej hudobnej tvorby.


V skratke - Elán natočil videoklip, kde mala skupina prepadnúť, zmlátiť, zviazať a uväzniť novinárov, pričom na konci im mieria pištoľou do tváre. "Bulvárne krysy" - taký nesie názov tejto skladby, ktorý je zrejme pomstou bulváru.

„Bol som príliš dlho dobrý
nemajú ma preto radi.
Perom ničia za pár drobných
obyčajní hnusní smradi,“ - Jožo Ráž.

KOTLEBA PAROHÁČOM? Jeho žena sa spája s tajomným Hishamom z Egypta! Rozvod je už na spadnutie
Škandál Mariána Kotlebu pokračuje - budúca exmanželka šéfa ĽSNS Frederika prezradila nové informácie o tom, prečo bola celé 4 mesiace v Egypte! Je v tom nevera? Čítať ďalej
13 | 10 | 2019 | Peter Bachan


"je najväčší čas na deratizáciu,“ povedal v klipe Ráž svojim "kumpánom" Vašovi Patejdlovi a Jánovi Balážovi. Následne maskovaní muži prepadnú jedného novinára neskoro večer na ulici a držia ho. Ráž mu v tom momente dá "bombu", teda ho udrie päsťou do tváre.

Ďalšia scéna ukazuje, ako na iného novinára čakajú maskovaní muži v jeho byte. Po tom, ako sa vráti, na neho namieria zbraň s tým, že si musí dať na hlavu čierny mech.

Ďalej unesú ženu, ktorá poslala do redakcie tip, spolu s ďalším mužom. Všetci štyria sú zviazaní, s čiernymi vrecami na hlave a kľačia, za nimi stoja ozbrojení maskovaní muži.

GLOSA Petra Bachana: Deň, kedy sa Hlina stal konšpirátorom najvyššej akosti
Ak ste mali dnes to (ne)šťastie, a náhodou ste počas nedeľného obedu sledovali na televízii TA3 duel Štefan Harabin vs. Alojz Hlina, mali ste na výber dve možnosti - buď ste sa takmer zadusili od smiechu, alebo ste museli odložiť nedojedený rezeň... Čítať ďalej
13 | 10 | 2019 | Peter Bachan


Chvíľami to môže pripomínať legendárne videá popráv, ktoré pred rokmi zverejňoval Islamský štát.

Následne do miestosti vojde Elán, a "čistič" Ráž "nekompromisne" namieri tým štyrom osobám na hlavu zbraňou.

Ak ste čakali krv a kúsky mozgu, boli ste na omyle. Namiesto výstrelu nastrieka Patejdl vodu na tvár novinára za smiechu týchto troch "gangsterov".

Na konci klipu je oznam, že skladba a klip sú namierené výlučne voči bulvárnym médiám, ktoré so serióznou žurnalistikou nemajú nič spoločné.

Je len škoda, že vražda novinára Jána Kuciaka nie je vymyslená ako spieva Ráž v jednej skladbe, ale je skutočná - skutok sa stal.