Tajfún Hagibis si už vyžiadal 11 obetí
13 | 10 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR
Najmenej 11 ľudí prišlo o život v Japonsku v dôsledku silného tajfúnu Hagibis, ktorý v sobotu zasiahol oblasť Tokia na hlavnom japonskom ostrove Honšu. Informovali o tom v nedeľu japonskí predstavitelia, píše agentúra AFP.

Niektoré z obetí zomreli po zosuvoch pôdy a ďalšie osoby, ktoré sa nachádzali v autách, so sebou stiahla záplavová voda po tom, čo sa rieky po prívalových dažďoch vyliali zo svojich korýt.

Zranených je doposiaľ viac než 120 ľudí a 15 je nezvestných, ako uviedla televízna stanica NHK. Sedem ľudí prišlo o život v prefektúrach Čiba, Gunma, Kanagawa a Fukušima, vrátane šesťdesiatnika, ktorého našli v jeho zaplavenom byte v meste Kawasaki.

Hollywoodska legenda Steven Seagal predviedol svoje majstrovské umenie v Aikide proti profesionálnemu zápasníkovi MMA
Hollywoodska hviezda Steven Seagal predviedla v piatok niektoré zo svojich slávnych bojových schopností v Moskve, kedy účastníkom odovzdal cenu za majstrovskú triedu v Aikido vrátane zápasníka v MMA Alexandra Emelianenka v ťažkej váhe. Informoval... Čítať ďalej
12 | 10 | 2019


Záchranné operácie naplno prebiehajú v mnohých častiach krajiny. Ľudia sú zo zaplavených domov zachraňovaní pomocou helikoptér. Bez elektriny je takmer 500.000 domácností.

Hoci sa v nedeľu ráno sila búrky výrazne oslabila, rozsiahle záplavy boli hlásené v strednom Japonsku v meste Nagano. Prasknutá hrádza tam spôsobila, že rieka zaplavila obytné štvrte a siahala až do výšky druhého poschodia budov.

Hovorca vlády, ktorého citovala agentúra AP, uviedol, že v súvislosti so záchrannými prácami a odstraňovaním škôd je nasadených 27.000 vojakov a ďalších záchranárov.

Hagibis bude zrejme najhorší tajfún, aký zasiahol Japonsko za 60 rokov.