AKTUALITA: Kaliňák robí bodku za svojou politickou kariérou, nebude už ani kandidovať za podpredsedu
08 | 10 | 2019 I Peter Bachan

Aktuality.sk informujú o tom, že podpredseda strany Smer-SD Robert Kaliňák už nebude "korunným princom" strany a už sa nebude uchádzať o funkciu podpredsedu strany.


K téme Kaliňák čítajte viac:

Kaliňák sa môže vzdať funkcie podpredsedu SMERu a východniari si nárokujú jeho stoličku
Hlavný denník včera priniesol kuloárne informácie o dvoch možných kandidátoch na podpredsednícku stoličku v strane Smer. Podľa nových zistení sa ale môžu karty zamiešať ešte viac, než sa doteraz dalo vôbec predpokladať. Čítať ďalej
28 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Ako už avizoval predtým, Kaliňák nebude podľa vlastných slov kandidovať do Národnej rady, nebude sa uchádzať o žiadnu funkciu v exekutíve a skončí aj ako podpredseda ešte stále najsilnejšej slovenskej strany.

„Ja som odišiel na dôchodok a na ňom aj ostanem. Inými slovami to môžete definovať aj takto,“ odpovedal Kaliňák na otázku Aktualít. "„Určite sa v aktívnej politike ani v inej podobe nebudem zúčastňovať. To znamená, či výkonnej, alebo inej. Ak by bol Smer úspešný v týchto voľbách, mňa sa to už netýka,“ dodal.

To sa zhoduje s líniou, ktorú presadzuje premiér Peter Pellegrini, ktorý už viackrát opakoval, že za Smer by do parlamentu nemali kandidovať Kaliňák, bývalý policajný šéf Tibor Gašpar ani žiadne „kontroverzné osoby“.

Kaliňák sa vyjadril aj ku kandidatúre Tibora Gašpara, o ktorej vraj nič nevie. „Nemôžem hovoriť za iných ľudí, ale neviem o tom, že by sa to nejako rozoberalo, že by sa to riešilo,“ povedal. Taktiež nevie, či a na akom mieste bude umiestnený poslanec Ľuboš Blaha.

Kaliňák sa teraz bude venovať podnikaniu. K téme čítajte viac:

KALIŇÁK AKO SLOVENSKÝ ŠEJK? Na Slovensku vzniká firma, ktorá spája exministra so Spojenými arabskými emirátmi
Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák je už podľa jeho slov na "politickom dôchodku". To však neznamená, že by sa nevrátil k svojej "starej láske" - podnikaniu. Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Peter Bachan