Najmenej 10 zranených pri útoku s granátmi pred vládnym úradom v indickom Kašmíre
05 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Údajný teroristický útok, ktorý sa zameral na kanceláriu zástupcu komisára v indickom Kašmíre, zranil najmenej 10 ľudí, informujú o tom správy v miestnych médiách.


Útok, ktorý sa odohral v Džammú a Kašmírskom Anantnagu, údajne zranil jedného policajného dôstojníka, pričom zvyšok obetí sú civilisti. Zranení boli hospitalizovaní, pričom aspoň jedna osoba bola v kritickom stave. Podľa portálu India Today mal podozrivý v úmysle hodiť granát do budovy, ale netrafil svoj cieľ.

Oblasť bola rýchlo zabezpečená bezpečnostnými silami, ktoré začali operáciu na nájdenie vinníkov z tohto útoku. Nikto si neprevzal zodpovednosť za útok.

Podobný útok sa uskutočnil v septembri, keď bol cieľ útoku s granátmi indické bezpečnostné sily.

Napätie v tomto spornom teritóriu sa prudko zvýšilo, keď India v auguste zrušila osobitné postavenie Kašmíru. Naí Dillí opakovane obviňuje Pakistan z využívania terorizmu na oslabenie prítomnosti Indie v regióne.

"Bezhotovostná spoločnosť": Rusko predbieha európske krajiny v raste bezhotovostných transakcií
Podľa organizácie Boston Consulting Group (BCG), Rusko zaznamenalo „fenomenálny“ rast bezhotovostných platieb za posledných osem rokov, čím prekonalo ostatné európske krajiny, keďže objem transakcií stúpol 30-násobne od roku 2010 do roku... Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | Marek Molnár