Tanec s vlkmi na ruský štýl. Muž si chová doma vlkov (VIDEÁ, FOTKY)
02 | 10 | 2019 I Imrich Kovačič





Vlci žijú s podnikateľom z mesta Ural v Jekaterinburgu už tri roky. Niekoľko z nich, šedá vlčica Alpha a čierny samec Ugolek (preklad. „uhlík“), boli adoptované Kirillom Potapovom ešte ako šteniatka.




Vlk sa zdá byť veľmi krotký a Potapovov Instagram je plný videí, ktoré zachytávajú spoločné hry a momenty pri ktorých napríklad vlci lovili tenisky svojho majiteľa.




Potapov však trvá na tom, že vlci nie sú jeho maznáčikovia, ale skôr jeho smečka, a hovorí, že sú dosť odlišní od psov a že sa s nimi musí medzi sebou spriateliť, namiesto toho, aby sa ich snažil ovládnuť.



Potapov tiež hovorí, že údajná agresivita vlkov voči ľuďom je mýtus, a naopak, zvieratá sú veľmi plaché a boja sa ľudí v dôsledku stáročí ich lovu človekom. Preto na nich nikdy nezvyšuje hlas a ani neprejavuje agresiu, aby nezničil vytvorené krehké puto.



Z miestnych zoologických záhrad prišli ďalší dvaja vlci - Akella a Raksha. Keďže boli adoptovaní v staršom veku, nie sú takí priateľskí ako jeho obľúbený pár. Napriek tomu mu stále prejavujú náklonnosť.



Túto jar mali Alpha a Ugolek šteniatka, ale bohužiaľ prežilo iba jedno. Keďže Alphine zotavenie bolo dosť ťažké, Potapov musel šteniatko kŕmiť a chovať a vlčicu pomenoval Vita.



Teraz je Vita mladý tenký vlk, ktorý podľa všetkého zdieľa rovnakú vášeň pre Potapovove tenisky ako jej rodičia.




Okrem vlkov vlastní Potapov aj iné domáce a divé zvieratá, vrátane rôznych psov, havranov a rysov.




Podnikateľ sa zúčastnil niekoľkých programov na ochranu a výskum voľne žijúcich živočíchov a teraz plánuje zriadenie vlastného centra na rehabilitáciu osirelých a zranených voľne žijúcich a domácich zvierat, ako aj obetí zneužívania v zoologických záhradách a cirkusoch. Túto iniciatívu podporili orgány regiónu Sverdlovsk a miestna poľnohospodárska firma, ktorá darovala Potapovi pozemok o rozlohe 100 hektárov. Centrum by sa malo otvoriť koncom tohto roka.

Potapov účet na Instagrame má vďaka tomu už viac ako 100 000 sledovateľov.