Pellegrini zablahoželal Šefčovičovi k úspešnému híringu v Európskom parlamente
01 | 10 | 2019 I TASR

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) zablahoželal Marošovi Šefčovičovi k úspešnému híringu v Európskom parlamente (EP). Potvrdilo sa podľa neho, že Slovensko postavilo za člena budúcej Európskej komisie kvalitného kandidáta. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.


"Témy v jeho portfóliu - medziinštitucionálne vzťahy a strategická vízia pre Európsku úniu vrátane elekromobility - sú veľmi dôležité aj pre slovenskú ekonomiku a spoločnosť," uviedol Pellegrini s tým, že sa teší na ďalšiu spoluprácu. Oficiálnu komunikáciu zo strany Európskeho parlamentu očakáva až po ukončení všetkých híringov.

Koordinátori (predsedovia výborov a zástupcovia politických frakcií v nich) z výboru pre ústavné veci (AFCO) a výboru pre právne veci (JURI) podľa nemenovaných zdrojov z prostredia europarlamentu po pondelňajšom híringu (30. 9.) jednomyseľne odobrili nomináciu Šefčoviča na post podpredsedu Európskej komisie pre medziinštitucionálne vzťahy a strategický výhľad.

Premiéra potešilo aj pozitívne stanovisko európskych socialistov, podľa ktorého Šefčovič presvedčivo preukázal, že bude tlačiť na strategické napredovanie Európy.