Ministerstvo zdravotníctva rozdelí viac ako 3,1 milióna eur vedcom a výskumníkom
01 | 10 | 2019 I TASR

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR prerozdelí viac ako 3,1 milióna eur na vedu a výskum pre oblasti inovatívnych diagnostických a terapeutických postupov, liekov na inovatívnu liečbu, inovatívne biotechnológie, inovatívne prostriedky zdravotníckej techniky či výskum nádorov a karcinómov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.


"Cieľom tejto výzvy bolo zabezpečiť objektívny a transparentný proces pre žiadateľov, ktorí sa v prípade úspešnosti budú v súlade s vybranými témami na rozpočtový rok 2019 podieľať na riešení závažných medicínskych problémov, týkajúcich sa zdravotného stavu slovenskej populácie, zohľadňujúcich princípy etiky a morálky a jeho zdravia, potrebu preventívneho zamerania zdravotníctva a kvalitu života pacientov," priblížila.

Prioritné okruhy výzvy boli vypracované v súlade so súčasnými trendmi a poznatkami v oblasti zdravotníckeho výskumu, so stratégiami a zámermi MZ SR a s odporúčaniami Európskej komisie.

MZ SR už v tomto roku neplánuje vyhlásiť žiadnu výzvu, ale plánuje kontinuálne pokračovať vo vyhlasovaní výzvy pre vedcov a výskumníkov v roku 2020.