KOALÍCIA OĽaNO-SMK SA NEKONÁ: Dokonca ani voliči týchto subjektov si ju neželajú!
29 | 09 | 2019 I Peter Bachan, TASR

Matovič pred dvoma týždňami pozval predstaviteľov mimoparlamentnej SMK, aby s ním rokovali o spoločnej kandidátke do parlamentných volieb. To však ešte netušil, aké čísla prinesie agentúra Focus.


Matovič sa vtedy odvolával na čísla posledného prieskumu, podľa ktorých nemá šancu dostať sa do parlamentu ani Most-Híd, ani SMK.

„Pozývame ich k spolupráci a chceme, aby boli súčasťou plánu, ako môže demokratická opozícia poraziť mafiu vo voľbách. Nenechajme národnostné menšiny v kúte,“ povedal vtedy Matovič.

Toho najskôr motivuje základný inštinkt - prežiť v politike, keďže preferencie jeho strany sa už dlhšiu dobu pohybujú okolo hranice zvoliteľnosti. K téme čítajte viac:

MATOVIČ OTVÁRA TECHNOPOL: Ústavným zákonom chce zrušiť milosti Michala Kováča. Opäť ide o Kočnera
Poslanci za hnutie OĽaNO predložili do parlamentu návrh ústavného zákona, ktorý by umožnil zrušenie milosti obvineným v kauze Technopol, ktoré udelil ešte bývalý prezident Michal Kováč. Čítať ďalej
28 | 08 | 2019 | Peter Bachan, TASR


Problém je však v tom, že podľa prieskumu Focusu pre reláciu Na telo s Michalom Kovačičom televízie Markíza by bola spoločná kandidátka OĽaNO a SMK viac než zlou voľbou pre obe strany.

Výsledky spoločnej kandidátky by vyzerali nasledovne: „Dal by som jej hlas“ v prieskume Focusu povedalo len asi percento zo všetkých voličov. Ďalších 8,2 percenta voličov odpovedalo, že nad voľbou takejto kandidátky „uvažovali“, a približne 85 percent voličov ju takmer okamžite odmietlo.

To sa však týka všetkých voličov, nie len voličov OĽaNO a SMK. Tam to ale taktiež nevyzerá zrovna ružovo.

Podľa prieskumu až 61 percent voličov OĽaNO a 57 percent voličov SMK odpovedalo, že spoločnú kandidátku týchto strán voliť nechce. Približne jeden z desiatich považuje túto volebnú koalíciu za dobrý nápad.

Na druhú stranu - 36 percent voličov Mosta-Híd pripustilo, že by voľbu pre OĽaNO/SMK „zvážili“. Z pohľadu národnosti by táto kandidátka mohla osloviť asi tretinu slovenských Maďarov.

DANKO ÚTOČÍ: Stratifikáciu nemocníc je podľa neho "odrb", "NEFEŤ PLESEŇ, LIKVIDUJ JU!" je jeho heslom
Predseda Národnej rady Andrej Danko poslal médiám tlačovú správu, v ktorej nazýva stratifikáciu nemocníc nazýva „odrbom“. Čítať ďalej
29 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Priamo v relácii sa k tomu vyjadril aj Alojz Hlina.

Hlina v tejto súvislosti tvrdí, že "Matovič takto položí Maďarov na zem."

"Nech to stojí čokoľvek a nech nám to aj prinesie jedno percento vo voľbách. Volič SMK je antificovský, a ak má takýto volič zostať odstrčený v kúte vo finálnej bitke o Slovensko, tak to bude mimoriadne nezodpovedné," skonštatoval Matovič o spojení s SMK.

Podľa Hlinu Matovič svojími krokmi ukazuje len to, že mu nevychádzajú prieskumy. "Platforma OĽaNO Odvážne je jeden blud, ktorý sa nechytá. Všetko to vyšlo zúfalo," povedal.

Líder hnutia OĽaNO očakával, že sa kresťanské strany dajú dokopy. Podľa jeho slov ho vlastné percentá nezaujímajú a vo voľbách drží palce KDH. "Ak to nedá KDH, tak to nedá celé Slovensko."

Predseda KDH si tiež myslí, že trojkoalícia PS-Spolu, KDH a Za ľudí môže vytvoriť silný blok a vyhrať voľby. Taktiež by dal šancu rokovaniam so stranou Sme rodina.

VIDEO: Kiska, Truban, Beblavý a Hlina k odvolávaniu Pellegriniho. Tragikomédia pokračuje
Predsedovia strán Za ľudí, Progresívne Slovensko, Spolu a KDH Andrej Kiska, Michal Truban, Miroslav Beblavý a Alojz Hlina sa na dnešnej tlačovej konferencii vyjadrili k odvolávaniu premiéra, ktoré sa dnes odohráva v parlamente. Nepovedali dokopy... Čítať ďalej
06 | 09 | 2019 | Peter Bachan