TRAGÉDIA: Plamene pohltili 2 ropné tankery v juhokórejskom prístave (VIDEO+FOTO)
28 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Hustý dym zahalil panorámu v juhokórejskom prístave Ulsan po výbuchu na ropnom tankeri, pričom po výbuchu nasledovala aj ďalšia loď. Deväť ľudí na palube bolo zranených.


Na palube ropného tankera „Stolt Groenland“, ktorý sa plavil pod vlajkou Kajmanských ostrovov, došlo k výbuchu v sobotu okolo 10:50 miestneho času, keď bol zakotvený v juhokórejskom prístavnom meste Ulsan. Oheň sa potom rýchlo rozšíril na ďalší tanker, singapurský „Bow Dalian“, ktorý bol ukotvený v blízkosti.

„Stolt Groenland“ riadi holandská spoločnosť a „Bow Dalian“ nórska spoločnosť.

Zábery z videí ukazujú, že obe lode boli pohltené obrovskými plameňmi, z ktorých ide hustý čierny dym.



Zdá sa, že horiace lode sú pevne pripojené k vysokému mostu, zatiaľ čo nad mostom prechádzajú autá.



Všetkých 25 námorníkov zo „Stolt Groenland“ bolo zachránených, pričom sa tvrdí, že ide o cudzincov vrátane Rusov a Filipíncov. Zachránená bola aj posádka tankeru „Bow Dalian“.

Celkovo bolo údajne zranených deväť členov posádky.



Polícia zablokovala oblasť, pretože hasiči sa snažia udržať oheň. Pobrežná stráž spustila sondu na určenie príčiny výbuchu.

Dychberúce fotografie z novej rekonštruovanej ruskej leteckej základne v Sýrii (FOTO)
Ruská základňa v Sýrii bola posilnená novými hangárami na ochranu lietadiel pred útokmi bezpilotných lietadiel, uviedlo ministerstvo obrany. Renovácia umožní aj dodanie ďalších lietadiel do strategickej základni. Čítať ďalej
28 | 09 | 2019 | Marek Molnár