Ministri odsúhlasili s pripomienkami novelu, ktorá sa venuje reforme nemocníc
27 | 09 | 2019 I SITA

Ministri na mimoriadnom zasadnutí vlády v piatok odsúhlasili s pripomienkami novelu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti.


Ministerstvo zdravotníctva predložilo tento návrh zákona ako iniciatívny materiál. Cieľom novely je podľa rezortu najmä zlepšenie kvality a podmienok poskytovania zdravotnej starostlivosti pre pacientov, pri zachovaní potrebnej dostupnosti zdravotnej starostlivosti.

Vláda sa už reforme nemocníc venovala. Kabinet 21. augusta schválil návrh novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý pôvodne obsahoval aj reformu nemocníc. Ministri však stratifikáciu zo zákona napokon vypustili a v rámci novely prešli len opatrenia týkajúce sa dlhodobej starostlivosti.

Návrh novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti následne parlament počas rokovania na septembrovej schôdzi presunul na októbrovú schôdzu. Ako v pléne uviedol predsedajúci schôdze Béla Bugár, o preloženie navrhovanej novely zákona na nasledujúci schôdzu písomne požiadala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.