FICO TO KONEČNE OZNÁMIL: Kandidátku povedie premiér Pellegrini, o svojom mieste však pomlčal
26 | 09 | 2019 I TASR

Kandidátku strany Smer-SD do parlamentných volieb má viesť premiér Peter Pellegrini. Navrhne to predseda Smeru-SD Robert Fico. Informoval o tom hovorca strany Ján Mažgút.


"Je v plnej kompetencii predsedu strany Smer-SD Roberta Fica navrhovať zoznam kandidátov na funkciu poslanca NR SR. Túto svoju právomoc využije a navrhne, aby kandidátku strany Smer-SD do NR SR viedol Peter Pellegrini," uviedol Mažgút.

Toto rozhodnutie označila strana za najlepšie riešenie s tým, že pohľad na opozíciu musí voličov varovať. Aj vzhľadom na aktuálnu politickú situáciu musí Smer-SD podľa slov jeho hovorcu "viac ako inokedy zohrať stabilizujúcu úlohu".

AKTUALITA: Sulík nechce na kandidátke ľudí "okolo Jozefa Rajtára a Ľubomíra Galka", v pondelok predstaví kandidátku
Predseda strany SaS Richard Sulík dnes na tlačovej konferencii povedal, že je jeho úlohou "spraviť poriadok". Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Dohodu na lídrovi strany do volieb avizoval aj premiér po stredajšej vláde (25. 9.). Kandidačná listina by podľa jeho slov mala ponúknuť kvalitu a vytvoriť čo najväčší koaličný potenciál. Preto budú pri jej tvorbe v Smere-SD podľa Pellegriniho zvažovať mená citlivo.

Obaja, Fico aj Pellegrini, dlhodobo hovoria, že chcú, aby bol Smer-SD stabilný, silný a aby bol úspešný v nadchádzajúcich voľbách. Fico viackrát zdôraznil, že strana ma ambíciu opäť skladať vládu.

V lete sa hovorilo o napätých vzťahov medzi Ficom a Pellegrinim. Ten v stredu skonštatoval, že sú obaja dospelí ľudia, ktorí môžu mať na veci rozdielne názory, ale vedú medzi sebou konštruktívne debaty, ktoré môžu stranu posúvať ďalej. Doplnil, že ich predstavy o stratégii strany sa približujú. Na otázku, či bude Fico na kandidátke vtedy odpovedal, že ako predseda strany má na to plné právo.

KONFLIKT ZAŽEHNANÝ? Pellegrini má byť jednotkou na kandidátke Smeru, Fico sa s tým musel vyrovnať
Podľa informácii portálu Glob.sk má byť Peter Pellegrini definitívnym lídrom kandidátky strany Smer-SD v budúcoročných parlamentných voľbách. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Peter Bachan