Vydali veľmi očakávané memorandum Trumpovej výzvy ukrajinskému prezidentovi
25 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič

Americký prezident Donald Trump požiadal ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, aby preskúmal, či bývalý viceprezident Joe Biden nezasahoval do vyšetrovania v spoločnostiach svojho syna.


Memorandum bolo vydané dnes popoludní SEČ.





"V súvislosti s Bidenovým synom sa hovorí, že Biden zasahoval do trestného stíhania svojho syna a veľa ľudí sa chce o tom dozvedieť, takže všetko, čo môžete s generálnym prokurátorom zverejniť, by bolo skvelé," uvádza sa v zhrnutí prepisu hovorov Trumpa so Zelenským, ktoré dnes poskytlo ministerstvo spravodlivosti.

Sergey Karaganov: Svet sa rúti do jadrovej vojny, elity si s tým hlavy nelámu
Obmedzenie jadrového arzenálu neznamená, že bude svet bezpečnejší - hlavne nie vtedy, keď elity, ktoré nikdy nezažili veľkú vojnu, slepo veria, že ju nikdy ani neuvidia. Táto nebezpečná ilúzia vyvoláva apokalyptický konflikt, tvrdí preslávený... Čítať ďalej
16 | 09 | 2019 | Sergey Karaganov


Demokratický ex-viceprezident Biden údajne pôsobil na ukrajinské vyšetrovanie spoločnosti so zemným plynom Burisma Holdings, v ktorej bol riaditeľom jeho syn Hunter Biden, s cieľom zastaviť ho. "Biden sa chvastal, že zastavil trestné stíhanie, takže ak sa na to môžete pozrieť ... znie mi to strašne," vyjadril sa podľa prepisov Trump v hovore so Zelenskym.

Prezident Trump sľúbil, že zverejní „úplne odtajnený a nedotknutý“ prepis júlovej výzvy Zelenskému po tom, ako demokrati začnú hroziť impeachmentom proti Trumpovi. Pričom Trump tlačí na znovuzačatie vyšetrovania.