Kráľovná Alžbeta si často vraj rada s chuti zavtipkuje. Takto si vystrelila z turistov!
25 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Po väčšinu času musí kráľovná Alžbeta II. zachovať vážnu tvár, rozhodne to však neznamená, že by mala zakázané vtipkovať. Jeden z členov jej ochranky popísal, ako si jedného krásneho dňa vystrelila zo zahraničných turistov.


Kráľovná Alžbeta bežne trávi prelom leta a jesene na škótskom zámku Balmoral, kam pozýva aj ostatných členov britskej kráľovskej rodiny. Spomínané sídlo púta logicky pozornosť turistov z celého sveta a niektorým sa dokonca pošťastí sa s panovníčkou stretnúť, hoci mnohí o tom dodnes nevedia.

Alžběta má totiž zmysel pre humor, ktorý dokumentuje historka z nedávnej doby. Podľa denníka Daily Mail si kráľovná "v prestrojení" zavtipkovať so skupinou amerických turistov. Po okolí zámku sa prechádzala vo vidieckom oblečení a so šatkou na hlave, keď narazila práve na cudzincov. Jeden z nich sa s ňou dal do reči.

Dlhoročný člen kráľovskej ochranky Richard Griffin opísal denníku The Times, že sa turista spýtal kráľovnej, či žije niekde v okolí. Alžbeta odvetila, že žije blízko od miesta. Logicky sa tak ponúkala ďalšia otázka. Stretla záhadná dáma niekedy kráľovnú?

Panovníčka si podľa slov Griffinovu úsmevnú chvíľu veľmi užívala a zo svojej úlohy ani na moment nevystúpila. Ukázala totiž práve na člena ochranky a povedala: "Ja nie, ale tento policajt áno." Turisti potom pokračovali ďalej, bez toho aby si uvedomili, s kým mali tú česť sa stretnúť.

Britská kráľovná podpísala zákon vylučujúci brexit bez dohody
Britská kráľovná Alžbeta II. podpísala v pondelok návrh zákona, ktorý má zabrániť brexitu bez dohody a zaväzuje britskú vládu, aby požiadala EÚ o odklad brexitu v prípade, že sa obe strany do konca októbra nedohodnú. Oznámil to predseda Snemovne... Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | TASR