„Trnka si lieči svoj pocit menejcennosti“, reaguje Richard Raši na nápad košického župana s kúpou U.S. Steelu
23 | 09 | 2019 I René Skalný
Podpredseda vlády a bývalý primátor Košíc si nedáva servítku pred ústa. Dnešný návrh predsedu Košického samosprávneho kraja ohľadom kúpy oceliarní za symbolické jedno euro ho evidentne nenechal chladným;

Návrh župana Trnku na odkúpenie U.S.Steel Košice za euro je cynický a nechutný prvoaprílový žart župana voči ľuďom, ktorí v U.S. Steel Košice pracujú a žijú v neistote.

Ako by mohla župa, ktorá nemá zdroje ani na financie svojich ciest, škôl a sociálnych zariadení, ktoré má v správe, zvládnuť vedenie jednej z najväčších slovenských fabrík?

Župan Trnka sa musel zblázniť alebo si lieči svoj pocit menejcennosti.“ Razantne dodáva Raši.

Košický samosprávny kraj ponúkol odkúpenie oceliarne U. S. Steel Košice za jedno euro
Košický samosprávny kraj (KSK) ponúkol odkúpenie oceliarne U. S. Steel Košice za jedno euro. V prípade košického závodu vidí vedenie KSK podobný vývoj, ako sa udial koncom januára 2012 v bývalých oceliarňach U. S. Steel v Srbsku, v Železara... Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | SITA


Pripomíname, že Košický župan inicioval s predstaviteľmi oceliarní stretnutie, kde sa informoval na súčasnú situáciu v podniku a tiež na víziu spoločnosti.

„Vzhľadom na predchádzajúcu diskusiu o investičnom dlhu a ekonomických problémoch, s ktorými U. S. Steel bojuje, sme vedeniu spoločnosti ponúkli pomocnú ruku. Aby sme predišli následným problémom a uchránili zamestnanosť v kraji,

ponúkli sme zatiaľ neoficiálne odkúpenie závodu U. S. Steel Košice za obdobných podmienok ako v srbskom Smeredeve, kde prešli oceliarne do rúk verejného sektora za jeden dolár,“ ozrejmil po stretnutí Trnka.

Ako dodal, košický manažment o predaji rozhodnúť nemôže. Americké vedenie korporácie sa však bude touto ponukou zaoberať, keď bude doručená oficiálne.

Vicepremiér Raši predstaví dokument Vízia a stratégia Slovenska 2030 na Národnom konvente
Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši informoval na treťom zasadnutí Rady vlády pre Agendu 2030 pre udržateľný rozvoj o návrhu strategického dokumentu - Vízie a stratégie Slovenska do roku 2030. Ide o dôležitý koncepčný... Čítať ďalej
16 | 09 | 2019 | SITA


Županov návrh už stihol vyvolať vlnu nevôle. V podobne kritickom duchu reagovalo aj Ministerstvo hospodárstva;

„Je to absurdné a nezodpovedné voči serióznemu investorovi, ale predovšetkým voči tisícom zamestnancom fabriky a mal by zvážiť zotrvanie vo funkcii. Toto vyhlásenie nestojí za žiaden seriózny ani slušný komentár“ reaguje hovorca ministerstva Maroš Stano.

Košické oceliarne sa k Trnkovmu vyhláseniu nebudú vyjadrovať. Potvrdila to manažérka podniku pre vonkajšie vzťahy, Ľubomíra Šoltésová.