Jedna z najstarších a najväčších cestovných kancelárií na svete skrachovala
23 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR
Britská cestovná kancelária (CK) Thomas Cook v dôsledku úpadku zrušila státisíce rezervácií dovoleniek po tom, ako sa spoločnosti nepodarilo zabezpečiť finančné prostriedky na svoju záchranu. Krach firmy v pondelok oznámil britský úrad pre civilné letectvo, informovala agentúra AP.

Prostredníctvom CK Thomas Cook si rezervovalo dovolenky viac ako 600.000 ľudí. Podľa úradu pre civilné letectvo v zahraničí v súčasnosti dovolenkuje 150.000 Britov, ktorým bude musieť byť vyplatené odškodné.

"Chcel by som sa ospravedlniť našim miliónom zákazníkov a tisíckam zamestnancov, dodávateľov a partnerov, ktorí nás už mnoho rokov podporovali," vyhlásil v pondelok ráno generálny riaditeľ Peter Fankhauser.



 

Jedna z najstarších a najväčších spoločností pôsobiacich v cestovnom ruchu na svete, mala dlh vo výške až 2,1 miliardy dolárov, pričom už dlhšiu dobu zápasila s problémami, a potvrdila, že žiadala akcionárov o ďalších 200 miliónoch libier (225,39 milióna eur) na dokončenie plánu reštrukturalizácie a záchranu spoločnosti. Tento návrh však akcionári a ani banky neakceptovali.

Spoločnosť Thomas Cook patrila medzi najstaršie cestovné kancelárie na svete a jej služby využívalo približne 19 miliónov klientov ročne. Thomas Cook bola založená ešte v roku 1841. Po viac ako 178 rokov poskytovala svoje služby najmä klientom z Veľkej Británie.

Na letisku v Aténach zatkli migrantov, ktorí sa vydávali za volejbalový tím
Na letisku v Aténach zatkli desať migrantov, ktorí sa vydávali za volejbalový tím. Oznámila to grécka polícia. Podľa jej údajov sa pokúšali nelegálne vycestovať do Švajčiarska. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | SITA