Dunajskostredskí policajti zadržali pestovateľa marihuany
23 | 09 | 2019 I TASR

Dunajskostredskí policajti zadržali muža, ktorý sa vo veľkom pestoval marihuanu. Policajný vyšetrovateľ spolu s celým výjazdom vykonali 19. septembra u 37 ročného muža v obci Horné Mýto domovú prehliadku.


Agentúru SITA o tom tlačovou správou informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. V dome a jeho okolí našli v niekoľkých nádobách a mikroténových vreckách zelenú vysušenú sušinu, na povale domu zaistili 78 stoniek rastlín a v záhrade vo fóliovníku zaistili ďalších osem zasadených rastlín.

Okrem toho našli pri prehliadke papierovú skladačku s neznámou kryštalickou látkou, dve umelohmotné fajky, elektrický, podomácky upravený inhalátor, váhu aj podomácky vyrobené náčinie na pestovanie rastlín. S pestovaním mal 37 ročný muž začať v máji tohto roku, keď si zaobstaral deväť rastlín a tie vysadil do pripraveného fóliovníka.

Policajti zaistené rastliny a aj iné stopy predložili expertom na Kriminalisticko-expertízny ústav do Bratislavy. Iba vyhodnotenie jednej stopy, ktorá obsahovala minimálne 420 jednorazových dávok, stačilo, aby vyšetrovateľ obvinil muža z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Predpokladá sa, že vyhodnotenie všetkých zaistených stôp niekoľkonásobne prevýši uvedené množstvo.

37-ročný muž bol za taký čin v júni 2018 právoplatne odsúdený s tým, že mu súd vtedy vymeral trest odňatia slobody na tri roky a trest mu podmienečne odložil na skúšobnú dobu s probačným dohľadom na tri roky. Za prechovávanie, predaj drog a recidívu mu teraz hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Muž je stíhaný väzobne.