Dankov človek na obrane Ján Hoľko ešte v roku 1989 ospevoval Marxizmus-leninizmus
21 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Vysokopostavený človek Andreja Danka na ministerstve obrany Ján Hoľko, ktorý je zhodou náhod aj jeho susedom, má za sebou pestrú minulosť ešte z predrevolučných čias. Prečítajte si úryvok z knihy Válečná ekonomika. Naše vojsko, kde sa vyjadruje k otázke marxizmu-leninizmu.


"Marxizmus-leninizmus ako celok predstavuje jednotnú, ucelenú, vnútorne konzistentnú teóriu, ktorá objasňuje zákonitosti spoločenského vývoja.

Súčasne je treba vidieť, že jadrom svetového vedeckého názoru, všeobecnou metodológiou poznania a praxe, všeobecným teoretickým základom politickej ekonómie a vedeckého komunizmu je dialektický a historický materializmus.

Marxisticko-leninská  filozofia zjednocuje politickú, ekonomickú  a všeobecne sociologickú analýzu a usmerňuje komplexné skúmanie problematiky armády a ekonomiky."

Filozofický, ekonomický a sociálno-politický obsah marxizmu-leninizmu ako celku je metodologickým základom celého vojensko-ekonomikcého výskumu a praxe.

V prípade teórie ekonomiky armády s avšak metodologické pôsobenie marxizmu-leninizmu uskutočňuje prevažne sprostredkovane, prostredníctvom marxisticko –leninského učenia o mieri, vojne a armáde a marxisticko-leninskej vojnovej ekonomiky.

mjr. RSDr. Ján Hoľko, Csc. In:  Válečná ekonomika. Naše vojsko. Praha. 1989, strana 152.

Za upozornenie vďačíme portálu financnenoviny.sk.

Generál Macko hovorí o "žalostnej bilancii fejkových vlastencov". To sa Dankovi páčiť nebude!
Generál v zálohe a kandidát na europoslanca Pavol Macko, ktorý teraz ťahá za jeden povraz s Miroslavom Beblavým v strane Spolu, napísal na Facebooku ostrý komentár k modernizácii slovenskej armády. Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Peter Bachan