NOVÝ PRIESKUM FOCUS: Drucker s dvoma percentami zatiaľ neprerazil, voľný pád SaS pokračuje
19 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Smer by získal takmer 22 percent hlasov. dvojkoalícia PS/Spolu vyše 13 percent, tretia by bola Kotlebova ĽSNS, ktorú by volilo necelých 11 percent voličov.


"Agentúra FOCUS uskutočnila v dňoch 11.9. – 17.9.2019 prieskum verejnej mienky formou osobného dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1027 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia," uvádza Focus.

Respondenti dostali otázku: "Teraz si, prosím, predstavte, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany a hnutia. Ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?" 11,3% respondentov by nešlo voliť a 13,8% odpovedalo "neviem".

AKTUALIZOVANÉ: Bývalého šéfa Vojenskej spravodajskej služby oslobodil súd spod obžaloby
Bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana Mikulca oslobodil Krajský súd Bratislava spod obžaloby z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. V aute Mikulca našla polícia v roku 2013 mikrokartu s utajovanými... Čítať ďalej
19 | 09 | 2019 | TASR


Ako by teda dopadli voľby, keby sa konali teraz?

Smer by získal takmer 22 percent hlasov, PS/Spolu vyše 13 percent, Kotlebovu ĽSNS by volilo necelých 11 percent voličov.

nasleduje hnutie Sme rodina so ziskom 7,2 percenta hlasov, za ním KDH so ziskom 6,9 percenta. SNS a OĽaNO získali rovnaký počet percent - 6,8 respondentov by im dalo svoj hlas.

Strana bývalého prezidenta Andreja Kisku Za ľudí by získala 6,5 percenta. SaS naďalej klesá, získala by len 6,4 percenta.

Pred bránami parlamentu by ostal Most-Híd, ktorý by volilo 4,1 percenta respondentov.

Focus meral aj preferencie novej strany exministra zdravotníctva a vnútra Tomáša Druckera Dobrá voľba. Zisk 2,1 percenta však nie je žiadna výhra.

AKTUALIZOVANÉ: Nicholsonová bude dvojka na kandidátke SaS, objaví sa tam aj Droba
Lucia Ďuriš Nicholsonová zrušila v stredu pozastavenie členstva v SaS, povedal Richard Sulík. Čítať ďalej
19 | 09 | 2019 | Peter Bachan / TASR