AKTUALIZOVANÉ: Nicholsonová bude dvojka na kandidátke SaS, objaví sa tam aj Droba
19 | 09 | 2019 I Peter Bachan / TASR

Lucia Ďuriš Nicholsonová zrušila v stredu pozastavenie členstva v SaS, povedal Richard Sulík.


Nicholsonová bude dvojka v Sulíkovom návrhu kandidátky do parlamentných volieb. Sulík bude jednotka. K ostatným miestam sa vyjadrovať nechcel. Rozhodne sa o tom na kongrese.

Na kandidátke má byť aj Juraj Droba, ktorý je dnes bratislavským županom. Županom ostane, ale má podporiť stranu, povedal Sulík.

Predpokladá, že po voľbách bude zvažovať, či bude pôsobiť na Slovensku alebo v europarlamente. "Keby získala viac preferenčných hlasov ako v roku 2016, bude to pre ňu silný signál, aby pôsobila v slovenskej politike, ale každopádne bude kandidovať, bude sa zúčastňovať kampane," povedal Sulík.

Lucia Ďuriš Nicholsonová požiadala o pozastavenie členstva v strane do konca roka v júni. Jej dôvody mali byť o hodnotách a princípoch. Zároveň v lete avizovala, že nikam neodchádza. "Potrebujem si vo veľa veciach poupratovať a z nadhľadu sledovať situáciu v politike," uviedla vtedy na sociálnej sieti s tým, že si od strany vypýtala voľno, aby zistila, či do seba ešte zapadajú.

Lajčák sa zúčastní na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN v New Yorku
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) odcestuje vo štvrtok do New Yorku, kde sa zúčastní na otvorení všeobecnej rozpravy 74. zasadnutia Valného zhromaždenia Organizácie spojených národov (VZ... Čítať ďalej
19 | 09 | 2019 | TASR