Taliansky vojak bol bodnutý do krku nožnicami útočníkom, ktorý vykrikoval „Allahu Akbar“ pred milánskou vlakovou stanicou
17 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Taliansky vojak bol dnes bodnutý do krku útočníkom, ktorý údajne kričal „Allahu Akbar“ pred hlavnou stanicou v Miláne.


Tento útok nožnicami sa uskutočnil približne o 10:45 miestneho času. Vojak bol bodnutý do krku a ramena, informuje o tom portál Milano Today. 23-ročný útočník po incidente okamžite utiekol smerom na Via Vittor Pisani, ale polícia ho rýchlo našla a zatkla.

Ten istý muž bol v pondelok nahlásený polícii po tom, ako sa údajne pokúsil zaútočiť perom na ľudí, ktorí sa nachádzali na stanici, pričom sa uvádza, že tento muž bol cudzí štátny príslušník a bol zjavne pravidelným návštevníkom tejto stanice.

Polícia a vojenský personál rýchlo zabezpečili miesto činu a zaistili bezpečné presunutie vojaka. Vyšetrovanie prebieha s cieľom zistiť, či incident súvisel s terorizmom.

„Vojaci útočníka okamžite znehybnili vďaka technikám získaným počas vojenského bojového výcviku,“ uviedla talianska armáda pre DW .

34-ročný vojak bol prevezený do neďalekej nemocnice na pohotovosť, pričom ostal pri vedomí, aj napriek tomu, že jeho stav bol považovaný za život ohrozujúci.

Podobný incident prišiel po dvoch rokoch, keď dvaja vojenskí dôstojníci a policajný dôstojník boli bodnutí na talianskej železničnej stanici v máji 2017.

Výbuch ropnej rafinérie v Taliansku spôsobil obrovské plamene a oblaky čierneho dymu
Výbuch nastal v jednej z najväčších rafinérií v Taliansku. Vychádzali z nej obrovské oblaky čierneho dymu a vzduch v okolí bol nedýchateľný. Úrady vyslali hasičské vozidlá, aby uhasili plamene. Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | Marek Molnár