Peter Haluza: Matovič potvrdil, že nechce byť v koalícii s nikým
17 | 09 | 2019 I Peter Haluza

Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič zasa dourážal všetkých bez výnimky a dokázal, že je len obyčajným antisystémovým prvkom našej politickej scény. Dnes navyše potvrdil, že ho vôbec nezaujíma vývoj po voľbách alebo problémy Slovenska, ale len a výhradne jeho cirkus, v ktorom chce mať hlavnú úlohu a nejaký „komparz“ v podobe koaličných partnerov ho nezaujíma.


Ale poďme poporiadku. Najskôr v nedeľu Matovič kritizoval, že mimoparlamentné PS/Spolu a KDH v rámci rokovaní o spolupráci diskutovali o podmienkach schválenia registrovaných partnerstiev. Zároveň vyhlásil, že nepôjde do vlády, ktorá by mala v pláne prijať registrované partnerstvá, adopcie detí pármi rovnakého pohlavia, uvoľniť drogovú politiku, zrušiť sociálne istoty, alebo zmeniť postoj Slovenska k nelegálnej migrácii. A zároveň opätovne vylúčil spoluprácu so stranami Smer, SNS a ĽSNS.


V podstate tým eliminoval spoluprácu s takmer celým politickým spektrom, keďže SaS si drží svoju liberálnu agendu a ďalšie strany sú schopné sa dohodnúť aj na ústupkoch (resp. na hlasovaní podľa svedomia) len v záujme možnej spolupráce.


SaS si vytvorením platformy začala písať vlastný epitaf. Ak ho vôbec stihne dokončiť
Jozef Mihál vyhlásil, že za napätím v strane je jej podpredseda Ľubomír Galko, ktorý má predsednícke ambície. Súhlasí s ním aj europoslankyňa Nicholsonová. Galko však nie je práve nadšený. Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | Peter Bachan

Aj menej všímavejšiemu pozorovateľovi politickej scény pritom musela zablikať červená kontrolka, keď Igor M. zdôvodňoval svoje kroky tým, že „chce vyraziť z rúk zbrane Smeru“, aby ficovci nemohli „strašiť“ kontroverznými témami. Nuž, jediný, kto tu momentálne týmito vecami straší, je sám Matovič. A používa ich na vyhranenie sa voči úplne všetkým, pretože programové tézy väčšiny strán ešte ani poriadne nepoznáme.


V utorok po svojom neúspešnom pokuse odvolať premiére Pelegriniho líder OĽaNO ešte pritvrdil, keď na otázku, či je schopný spolupracovať s ďalšími opozičnými stranami odpovedal tým, že ak to znamená, že nemajú vystupovať a "robiť skutky", tak nie. V podstate si tým vypýtal bianko šek na akúkoľvek svoju politickú eskapádu, akýkoľvek skutok alebo tvrdenia bez ohľadu na ich logiku, pravdivosť alebo opodstatnenie. A komu sa nebude páčiť, s tým do vlády nepôjde.


Opozícia bojovala dobrý boj, situácia je naďalej vážna, tvrdí Matovič
Opozícia si plnila svoju povinnosť, bojovala dobrý boj. Skonštatoval to líder hnutia OĽaNO Igor Matovič po tom, ako sa v utorkovom hlasovaní nepodarilo odvolať premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) z funkcie. Situáciu naďalej považuje za vážnu, v... Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | TASR

Zároveň jedným dychom samozrejme nezabudol volať po spoločnom boji proti „zlu“. A ešte skritizoval všetkých naokolo, že sa málo snažili na schôdzi pro odvolávaní premiéra. Sledujúc vystúpenia tohto politického divadelníka sa až žiada skonštatovať, že nikto tak nedokáže protirečiť človeku, ako Igor Matovič sám sebe. Chce spoločný boj, ale do všetkých kope. Chce, aby mu ľudia dôverovali, ale zároveň si ich nahráva a neváha to použiť proti nim.


Igor Matovič jednoducho do politiky neprináša nič konštruktívne. V kuse len robí cirkus, uráža všetkých dookola bez ohľadu na to, či sú z koalície či z opozície a ventiluje svoje žlčovité výlevy. Program žiadny, návrhy žiadne, len zloba, obviňovanie a divadelné vystúpenia. Až sa chce človeku spolu s Miroslavom Donutilom napriamo Igora Matoviča opýtať:


„A komu tím prospějete, co? Druhé straně?“ Aj keď, u Matoviča vôbec nie je jasné, kto vlastne druhá strana je. Lebo on bojuje proti všetkým.