Volebný program koalície PS/Spolu má viac ako 200 strán, nazývajú ho bod zlomu
14 | 09 | 2019 I SITA

Volebný program koalície Progresívne Slovensko/Spolu má viac ako 200 strán. Nazývame ho bod zlomu. Na tlačovej besede počas dnešného snemu Spolu v Púchove to uviedol líder strany Miroslav Beblavý.


„Program verejnosti predstavíme budúci týždeň. Dnes ho schválime. Potom ho ešte musí schváliť náš koaličný partner," dodal Beblavý.

„V rodnom liste Spolu je pracovitosť a poctivá príprava. Našim záväzkom k voličom je byť garantom toho, že na Slovensko príde zmena, a že to bude zmena k lepšiemu," povedal a dodal, že volebný program považuje za prelomový, ale realistický.

Beblavý hovoril o možnom víťazstve v parlamentných voľbách, strana má aj troch nových členov predsedníctva
Novými členmi predsedníctva strany Spolu sú odborník strany na školstvo Juraj Hipš, trojhviezdičkový generál vo výslužbe Pavel Macko a poslankyňa NR SR Simona Petrík. Rozhodli o tom na dnešnom sneme strany v Púchove. Čítať ďalej
14 | 09 | 2019 | SITA


„Nie je dôležité iba volebné víťazstvo, ale schopnosť presadiť a urobiť skutočné zmeny, aby sme sa mohli ľuďom pozrieť do očí a po štyroch rokoch požiadať Slovensko znova o dôveru," uviedol. Spoločný program koalície PS/Spolu bude kompromisom.

Strana Spolu vytvorila začiatkom februára predvolebnú koalíciu s Progresívnym Slovenskom. Do volieb do Európskeho parlamentu vytvorili spoločnú kandidátku. V júni oznámili, že budú spoločne kandidovať aj do najbližších parlamentných volieb. Za volebného lídra zvolili Michala Trubana.

V prieskume preferencií agentúry MVK zo začiatku septembra skončila koalícia PS/Spolu na druhom mieste so ziskom 13,3 percenta pred Kresťanskodemokratickým hnutím (9,4 percenta). Voľby by vyhral Smer-SD (20,7 percenta). Rovnako druhá skončila koalícia PS/Spolu aj v prieskume agentúry FOCUS z konca augusta. Získala 14,9 percenta hlasov.