Opravou chodníkov v základnej škole začalo Humenné realizovať takmer polmiliónový investičný plán
14 | 09 | 2019 I SITA

Opravou chodníkov v areáli Základnej školy Hrnčiarska začalo mesto Humenné tento týždeň s realizovaním pätnástich plánovaných akcií, ktoré má vo svojom tohtoročnom investičnom pláne. Zmluvná cena rekonštrukčným prác týchto investičných akcií predstavuje vyše 488-tisíc eur s DPH.


Ako agentúru SITA informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, v rámci rekonštrukcie na ZŠ Hrnčiarska sa opraví nástupná plocha školy o výmere 1200 štvorcových metrov.

„Nutné časti povrchu sa vyfrézujú a komunikácia sa výškovo upraví na danú niveletu. Následne sa povrch zaasfaltuje,“ uviedla Dochánová. Okrem toho firma zrekonštruuje aj chodník pri škole, kde v čase dažďov ostáva stáť voda pre upchatú kanalizáciu.

Trnavská župa kupuje prvý elektromobil, využívať ho budú úradníci aj župan Viskupič
Trnavský samosprávny kraj kupuje pre svoj úrad prvý elektromobil. K dispozícii bude úradníkom, ale využívať ho na pracovné cesty plánuje aj župan Jozef Viskupič. Čítať ďalej
14 | 09 | 2019 | SITA


V rámci opravy sa tu osadí tiež nový uličný vpust. Práce realizuje spoločnosť Eurovia SK, a.s.. Ako dodala Dochánová, ak to poveternostné podmienky dovolia, oprava chodníkov bude hotová do konca novembra tohto roka. V opačnom prípade je termín ukončenia podľa zmluvy začiatkom januára 2020.

Okrem chodníkov v areáli ZŠ Hrnčiarskej v meste postupne zrealizujú rekonštrukciu miestnych komunikácií na Sídlisku Poľana. Prvá etapa prác po ulicu Iljikčana si pritom vyžiada najrozsiahlejšie opravy v rámci plánovaných investícií.

Práce budú aj na výstavbe nového úseku chodníka na Brestovskej ulici, pri rekonštrukciách chodníkov v areáli materskej školy Kudlovská, tiež na Gaštanovej, Laboreckej, Vihorlatskej, Ševčenkovej a Chemlonskej ulici, ako aj v rámci odvodnenia a rozšírenia spevnenej plochy pri bytovom dome Osloboditeľov 2. Opravený bude aj chodník za okresným súdom, kde zároveň doplnia dlažbu a tiež chodník od križovatky Sninská – Jasenovská po križovatku Jasenovská – Čulenova. Zriadený bude takisto bezbariérový prístup k chodníku pri rieke Laborec od bytového domu Třebíčska 11.