Trestné stíhanie voči Babišovi definitívne zastavili
13 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič

Týmto rozhodnutím došlo k zastaveniu trestného stíhania všetkých osôb v tzv. kauze Bocianie hniezdo.


Vedúci mestský prokurátor Martin Erazím v piatok 13. septembra rozhodol o zastavení trestného stíhania všetkých obvinených v kauze "Bocianie hniezdo" (Čapí hnízdo, pozn. red.). Podľa svojich slov sa stotožnil s právnym názorom dozorného štátneho zástupcu Jaroslava Šarocha. Správu priniesol server iROZHLAS.cz a zdôvodnenie publikuje v plnom znení.

Dnes bolo oprávneným osobám rozposlané rozhodnutie, ktorým došlo k zastaveniu trestného stíhania všetkých osôb v tzv. kauze Bocianie hniezdo.

Štátny zástupca zastavil stíhanie Andreja Babiša v kauze Čapí hnízdo
Štátny zástupca Jaroslav Šaroch zastavil stíhanie všetkých osôb, medzi ktorými je aj český premiér Andrej Babiš, v kauze Čapí hnízdo. Svoje rozhodnutie oznámil nadriadeným už v piatok, na verejnosť sa však dostalo dnes. Rozhodnutie ešte posúdi... Čítať ďalej
02 | 09 | 2019 | SITA


"V rámci aprobácie, ktorú som vykonával v uplynulých dňoch, som sa po zoznámení s obsahom rozhodnutia stotožnil s právnym názorom dozorného štátneho zástupcu. Kauza, ktorá sa na samom začiatku javila ako jednoduché podvodné konanie pri získaní európske dotácie na výstavbu Farmy Bocianie hniezdo, sa vyvinula do zložitej právnej otázky." píše sa v zdôvodnení.