Pellegrini tvrdí, že sa dokáže brániť sám, podľa Matoviča zo seba spravil hrdinu
13 | 09 | 2019 I SITA

Premiér Peter Pellegrini v pléne počas mimoriadnej 50. schôdze parlamentu uviedol, že sa dokáže brániť sám. Reagoval tak na slová predsedu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča, že ho nebráni napríklad predseda Smeru-SD Robert Fico, ale len „esá Smeru".


„Nič som neurobil a na rozdiel od iných, s Marianom K. nemám nič spoločné. Netrápte sa, či sú tu zástupcovia koalície alebo Smeru. Teraz musím uznať, že čelím ´extrémnemu´množstvu až dvanástich opozičných poslancov.

S takouto ´extrémnou´ ofenzívou si dokážem poradiť. Keď hovoríte, kto ma bráni, nechcite, aby som začal ja menovať tie indivíduá, čo tu máte Vy," povedal Pellegrini. Podľa Matoviča ide o vyviňovanie. „Namiesto toho, aby ste povedali, že Vás mrzí, že v pléne nemáte podporu Vašich poslancov, tak ste zo seba spravili hrdinu," vysvetlil líder OĽaNO.

Na mimoriadnej schôdzi, ktorá sa začala dnes o 13:00, sa prezentovalo 130 poslancov. Predchádzajúce dva pokusy boli neúspešné. Schôdzu sa nepodarilo ani na dvakrát otvoriť v prvom plánovanom termíne (6. septembra), ani v druhom (9. septembra). Plénum nebolo uznášaniaschopné.

Predseda parlamentu Andrej Danko zaradil túto mimoriadnu schôdzu ako posledný bod riadnej, 49. schôdze. Opozícia vyzbierala podpisy pod ďalšiu schôdzu s tým istým cieľom, rozprava k nej stále beží. Vystúpiť má ešte desať poslancov. Opozícia chce na dnešnej schôdzi odvolať premiéra. Nepáči sa jej, ako sa postavil k odvolaniu dnes už bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej.

Premiér nikdy nepočul také slabé zdôvodnenie odvolávania člena vlády
Premiér Peter Pellegrini nikdy nepočul také slabé zdôvodnenie odvolávania člena vlády. Uviedol to počas dnešnej mimoriadnej parlamentnej schôdze, na ktorej mu chce opozícia vysloviť nedôveru. Čítať ďalej
13 | 09 | 2019 | SITA