Počas medzinárodnej akcie na železniciach odhalili aj opitého zamestnanca
12 | 09 | 2019 I SITA

Do medzinárodnej akcie Týždeň bezpečnosti na železnici sa uplynulý týždeň už po tretíkrát zapojila aj slovenská polícia. Vyše 700 policajtov v spolupráci so zamestnancami železničných spoločností skontrolovalo 621 priecestí, 757 chodcov a cyklistov, aj 736 vozidiel prechádzajúcich cez železničné priecestia. Jeden z vodičov nafúkal.


Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová, skúške na alkohol sa podrobilo viac ako sto rušňovodičov, s negatívnym výsledkom. U ostatných zamestnancov, ktorí majú vplyv na železničnú dopravu, vykonali 251 skúšok na alkohol, jeden z nich bol pod vplyvom alkoholu.

Sto osôb porušilo zákon, keď prechádzali cez koľaje na zakázaných miestach. Päť osôb pristihli pri poškodzovaní železničnej infraštruktúry, návestí a signalizácie. Ako uviedla Bárdyová, zistili aj sedem zakázaných a nepovolených aktivít, ktoré ohrozujú bezpečnosť a plynulosť železničnej premávky.

Na akcii sa zúčastnili aj príslušníci polícií z Belgicka, Česka, Maďarska, Talianska, Lotyšska, Francúzska, Bulharska, Holandska, Rumunska, Švajčiarska, Španielska, Portugalska, Veľkej Británie, Srbska, Slovinska a Nemecka. Jej cieľom bolo poukázať na potrebu dodržiavania bezpečnosti v obvode železničných dráh a tak prispieť k eliminácii nehôd a k zvýšeniu ochrany životov a zdravia ľudí. Podobne zamerané akcie budú aj v budúcnosti.