Drucker požiada vo štvrtok o registráciu strany Dobrá voľba
12 | 09 | 2019 I TASR

Exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker vo štvrtok odovzdá na ministerstve vnútra v Bratislave podpisy od občanov a podá žiadosť o registráciu svojej politickej strany Dobrá voľba. TASR o tom informovala hovorkyňa vznikajúcej strany Martina Šoltésová.


Drucker zdôrazňuje potrebu spravodlivého zdravotníctva pre všetkých. Hovorí tiež o lepšom živote rodín a seniorov a riešiť chce aj regióny. Tie by mali byť podľa neho silné a fungujúce.

Spolupracovať s ním bude Tomáš Kuča, ktorý s ním spolupracoval už v Slovenskej pošte, na ministerstve zdravotníctva a doteraz pôsobil pri premiérovi Petrovi Pellegrinim (Smer-SD). V súvislosti s Druckerovou stranou sa spomína aj odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská, ale aj poslanci Národnej rady SR Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová (obaja Most-Híd).

Hovorilo sa aj o Pellegrinim, ale premiér tvrdí, že s Druckerom o spolupráci nehovoril. Priznal však, že v Smere-SD hovoria aj o jeho ďalšom fungovaní. Začiatkom septembra predseda vlády vyhlásil, že sa cíti byť jasným sociálnym demokratom, politika sociálnej demokracie je mu blízka a na svojom politickom presvedčení nemieni nič meniť.

Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov. Po ich odovzdaní má Ministerstvo vnútra SR do 30 dní rozhodnúť o registrácii strany. Na Slovensku je zatiaľ registrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí.