CHMELÁR ODOVZDAL PODPISY: S pomocou dobrovoľníkov ich vyzbieral za 6 týždňov!
12 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Šéf strany Socialisti.sk Eduard Chmelár dnes prostredníctvom Facebooku oznámil, že odovzdal na ministerstve vnútra podpisy pre registráciu svojej strany.


"Pred malou chvíľou som na Ministerstve vnútra SR odovzdal podpisy 14 236 občanov, ktorí požadujú založenie politického hnutia Socialisti.sk. Veľmi milo ma prekvapilo, že sa nám ich podarilo vyzbierať v krátkom čase, prakticky za šesť týždňov," napísal Chmelár.

Podľa neho je to výsledok práce dobrovoľníkov a občanov, ktorí vo svojom okolí "spontánne vypĺňali petičné hárky a posielali ich poštou".

"Im všetkým patrí dnes moja veľká, veľká vďaka. Vnímam to ako obrovský záväzok. S veľkou pokorou sa uchádzame o dôveru občanov. Cesta k sociálne spravodlivému, environmentálne udržateľnému a mierovému Slovensku sa začína," dodal šéf Socialistov.

Glosa Eduarda Chmelára: Našim nepriateľom nie sú chudobní, ale chudoba
Posledný veľký hladomor na Slovensku vypukol koncom 19. storočia. Zúfalí ľudia od Trenčína až po Čadcu, od Oravy až po Spiš sa živili ovsenými otrubami pomletými s kôrou stromov. Čítať ďalej
08 | 09 | 2019 | Eduard Chmelár


Stojí za pripomenutie, že Chmelár mal už v minulosti politické ambície, s ktorými to mal namierené do vysokej politiky. Nevyšlo mu to však podľa plánov.

Chmelár 1. decembra 2015 na Facebooku vtedy oznámil, že jeho hnutie sa nezúčastní marcových (2016, pozn. redakcie) parlamentných volieb. Dôvodom bolo zamietnutie registrácie zo strany ministerstva vnútra. Chmelár vtedy uviedol, že v tejto chvíli nemá morálne právo zúčastniť sa volebného zápasu.

"V tejto chvíli nie je čas na pomenovanie skutočných príčin alebo nebodaj hľadanie vinníkov, faktom totiž ostáva, že ministerstvo vnútra nás odmietlo zaregistrovať pre nedostatočný počet platných podpisov," uviedol.

Chmelár sa poďakoval všetkým priaznivcom a dodal, že spoločný SEN sa nekončí. "Až teraz sa ukáže, kto to s vytváraním hnutia a rozvíjaním jeho hodnôt myslel naozaj vážne. V najbližšom čase vás všetkých pozvem na spoločné zhromaždenie, na ktorom budeme diskutovať, akým spôsobom presadzovať naše ideály a programové ciele ďalej," uzavrel Chmelár.

(AKTUALIZOVANÉ) Chmelár podal trestné oznámenie na Fica: "Tu niet žiadneho ospravedlnenia" (VIDEO)
Predseda novovznikajúcej strany Socialisti Eduard Chmelár cez Facebook oznámil, že podáva trestné oznámenie na predsedu koaličnej strany Smer-SD Roberta Fica. Čítať ďalej
06 | 09 | 2019 | Peter Bachan


%5B0%5D=68.ARDBW6t-hOsxS4csGuj7iubuKd28Crg2JBseSKyohVcj_LkIDypJelSzqrvdurNMqB79IgFb2VZjEWpEaf9VNU6qY2MdlgetHyO3BMs1X_Wdxf4nLdUIH5hdodU97DMHTicL4-HySsT8FU0GLgCTO0btz5j5M0MiNfXnZIS2mV4BmD79r1zRO9M77Hm48-5VvUjy-CHrqUBBsqy3AVTTm0uPz-qPHvOM87MxcfXnPlBZr-2qzR28bdGCc88bly9U1ve6j_aPZuhkAPSON2vPnx6IMN149IEXCJA2Pq3eL78EbUI6Abj0hWROOphqYi13B4yqDCuR4nocP7h58TudI53T1g&__tn__=-R