Vlak v Illinois, ktorý prepravoval horľavé kvapaliny sa vykoľajil a začal horieť (FOTO, VIDEO)
11 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Oblaky obrovského a hustého čierneho dymu bolo možné spozorovať aj niekoľko kilometrov od miesta tejto nehody, po tom, čo nákladný vlak prepravujúci horľavé kvapaliny sa vykoľajil neďaleko mesta Dupo v štáte Illinois, čo viedlo k evakuácii železničného personálu.


K nehode došlo asi o 12:45 miestneho času neďaleko mesta Dupo v tichomorskej oblasti, počas toho, ako sa vlak pripravoval na odchod, informovala železnica. Vykoľajenie spôsobilo vzplanutie cisternového automobilu s metylizobutylketónovým rozpúšťadlom.



Doteraz neboli hlásené žiadne úmrtia ani zranenia. Železničný personál bol bezpečne evakuovaný z blízkosti vykoľajeného vlaku.



Zábery zo scény ukazujú, ako zúrivý oheň horí na trati, pričom v okolí je viac ako tucet prevrátených automobilov.





Ďalej je možné vidieť hasičov, ktorí sa snažia zahasiť požiar, lenže ich prácu komplikuje počasie, pretože teplomery ukazujú v tejto oblasti 90 stupňov Fahrenheita (32 stupňov Celzia).

Marek Molnár: Zoznámte sa s americkým "Doktorom Smrti"
Vo filmovej adaptácií knihy Manchurianský kandidát od Richarda Condona z roku 1962, je zobrazený diabolský severokórejský lekár menom Yen Lo, ktorí sa pohráva s mysľou svojich väzňov, aby ich donútil zabíjať a robiť iné skazené činy. Pričom šialený... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | Marek Molnár