VIDEO: Apple prekvapuje horúcimi novinkami: Čo ponúka nový Iphone 11?
11 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Americká spoločnosť Apple predstavila v utorok nové telefóny z rady iPhone a ďalšie produkty - tablet iPad, streamovacie službu Apple TV +, či hodinky iWatch. Pri mobilných telefónoch prekvapil Apple hlavne cenou. Základný model iPhone 11 vás vyjde za 128 GB 849 eur, 256 GB za 969 eur / 20. september 2019.






Apple bude ponúkať tri nové modely chytrých telefónov - iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. V ponuke zostávajú tiež tri staršie modely - minuloročný iPhone Xr a predvlaňajšie modely iPhone 8 a iPhone 8 Plus. iPhone Xr potom Apple ponúka od 17 990 €.

Cenu pre nové zariadenia nasadil Apple nižšiu, než keď pred rokom predstavoval súčasnú generáciu telefónov. Variantu iPhonu 11 s 64 GB pamäťou bude dostupný za 849 eur. Zákazníci si môžu vybrať zo šiestich farieb - bielej, čiernej, zelenej, žltej, fialovej a červenej "product RED", ktorej nákupom podľa Applu prispievajú na boj proti AIDS. LCD displej má uhlopriečku 6,1 palca.



A aké vylepšenia nový telefón prináša? Apple láka na dvojicu fotoaparátov, obaja majú rozlíšenie 12 MP a okrem širokouhlého objektívu je k dispozícii aj ultraširokouhlý zachytávajúce štyrikrát širšie zábery. Apple sa pochválil aj nočným režimom, ktorý má umožňovať nadobudnutie nevídane podarených snímok pri slabom svetle. Vylepšený bol aj portrétnej režim a natáčanie videa. Telefón je vodeodolný až na 30 minút do hĺbky 2 metrov.

Nový procesor A13 Bionic, ktorý poháňa všetky tri tohtoročné modely, sľubuje vyššiu rýchlosť aj úsporu energie. Telefón tak vydržia bez nabíjania o hodinu dlhšie, než minuloročný model.

VIDEO: Samsung Galaxy Fold. Táto horúca novinka vás prekvapí svojim nezvyčajným dizajnom!
Samsung predstavil dnes na tlačovej konferencii v Berlíne vylepšenú verziu Samsungu Galaxy Fold s ohybným displejom, a to vrátane varianty s podporou 5G sietí. Dočkali sme sa tiež oznámení termínu európskeho zahájenia predaja - ak si Galaxy Fold... Čítať ďalej
05 | 09 | 2019 | Ján Prokop